EFTER HOTEN: ”Vi tittar först på att hitta is”

På grund av hot och våld mot kommunala vaktmästare i Väsby kommun flyttades gårdagens match för Väsby till Södertälje. Nu hoppas klubben kunna träna under torsdagen. Den supervilktiga matchen på fredag kan komma att flyttas.
– Vi tittar först på att hitta is till morgondagens träning (dagens), säger Micke Andersson till Hockeybladet.

Väsby jagar för att hitta is att träna på idag, dessutom fortsätter jakten på att dels hitta en arena att spela den ytterst viktiga matchen mot Kristianstad, dels på att förnya kontraktet i Hockeyallsvenskan.

– Vi tittar först och främst på att hitta is till morgondagens (läs dagens) träning. Vill det sig illa får vi söka istid i någon av grannkommunerna, säger Micke Andersson, klubbchef i Väsby till Hockeybladet.

Arenaproblemet ställer till det då skyddombudet satt ett skyddsstopp på Renew Arena efter hot och våld mot vaktmästare på arenan. Nu hoppas Väsby att Arbetsmiljöverket ska häva skyddsstoppet. Enligt uppgifter kommer kommunen att träffa Arbetsmiljöverket klockan nio på torsdagsmorgonen. Väsbys ordförande Jukka Tuurala är hård i orden mot kommunen.

– Vi ser inte att det är endamålsenligt att skydda vaktmästarna genom att hålla dem hemma, eftersom de även attackerats hemma, säger han till Hockeybladet.

Tittar på andra arenor

Om det inte blir spel i Renew Arena på fredag kan matchen mot Kristianstad komma att spelas i Scaniarinken i Södertälje eller på Hovet i Stockholm. Arenaproblemet måste lösas enligt Hockeyallsvenskan.

– Väsby kommun måste lösa detta, de har möte imorgon (läs idag) klockan 9. Sen ska jag ligga på dem, de får kalla dit vakter och poliser, matchen ska genomföras, säger Erik Ryman, sportchef i Hockeyallsvenskan till Hockeybladet.

Både Ryman och Väsbys klubbchef Micke Andersson pratar också om andra arenor, där man utesluter Almtunas arena i Uppsala då de spelar hemmamatch under fredagen.

– Vi hoppas att Arbetsmiljöverker häver skyddstoppet i Renew Arena till fredag. I annat fall är Hovet eller Scaniarinken bra kandidater, säger Micke Andersson.

Ryman kan inte vänta till fredag.

– Det måste lösa sig under torsdagsmorgonen. Det kan bli Hovet eller Scaniarinken om inte Väsby kommun löser problemet, säger han.

Går det inte att spela i Pinbackshallen i Märsta?
– Nej, där kan inte C More sända från, säger Ryman.

Träning idag

Väsbys första nöt att knäcka är att hitta en träningstid idag för laget som har ett viktigt dubbelmöte med Kristianstad i veckändan. Två segrar där och laget kan ha riktigt bra läge att klara sig kvar i Hockeyallsvenskan utan kval.

Det skiljer sju poäng mellan Väsby och Modo på säker mark, båda klubbarna har fem matcher kvar att spela. Kristianstad har vid två segrar mot Väsby fortfarande en mikroskopisk chans att slippa kvala.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN