Vem ska bestämma i din förening?

0
1793

Är det supportrarna som ska bestämma vilka spelare som ska ingå i spelartrupperna, eller är det de som är satta på uppdraget – general managers, sportchefer och tränare? Om man lämnar makten till supportrarna kommer det känslomässiga gå före det sportsliga, något vi märker efter gårdagens stora snackis att Djurgården säger nej till att kontraktera Douglas Murray.

Det råder inga tvivel om Douglas Murrays hockeykunskaper som gått den långa vägen genom juniorliga (EJHL), college (Cornell) och AHL (totalt 151 matcher) innan han tog steget upp i NHL där han spelat 518 matcher. Det är definitivt inte rutinmässigt som Djurgården tackar nej till hans tjänster.

Det råder heller inga tvivel om att Douglas är Djurgårdare, strikt uppfostrad av morfar, Djurgårdslegendaren Lasse Björn, Det är alltså inte heller bristen på hjärta för föreningen som är akilleshälen här.

Vi ska ha klart för oss att Douglas totalt sett spelat 18 matcher i Djurgårdströjan, varav 14 som senior under Djurgårdens första år i HockeyAllsvenskan. Under de 14 matcherna var kritiken stor mot den store tunge backen som inte riktigt hängde med på de stora europeiska rinkarna. Nu ska Djurgårdens sportchef, K-G Stoppel, avgå enligt många inlägg på sociala medier och forum och i mångt och mycket är det samma personer som klagar. Nu har Stoppel tillsammans med tränarteamet kommit fram till att Douglas inte är den spelare som Djurgården söker. Djurgården söker framförallt en center.

Att Djurgården tappar två backar till JVM och samtidigt har Daniel Fernholm långtidsskadad och osäker på framtiden har fått spekulationerna om Murray att ta fart.

Sviker Djurgården Murray?
Murray har under hösten tränat tre gånger i veckan med Djurgårdens juniorer. Han har hela tiden varit tydlig med att det från hans sida är NHL- eller KHL-kontrakt som varit prioritet ett. Trots det har Djurgården öppnat för honom och låtit honom träna med juniorerna. När Murray nu gett upp hoppet om spel i någon av de penningstinna ligorna la han ut en trevare till Djurgården som valde att tacka nej. Hur den dialogen gått till har jag ingen aning om, men någonstans har det gått snett och frustrationen förmedlades ut via media. Något svek från Djurgårdens sida har jag dock svårt att se.

När det gäller hockeykunnande och förmågan att bygga ett lag måste dagens sociala mediecoacher tas ned på jorden och inse att de kanske inte har full insyn i lagbygget, vem som passar i vilken roll eller inte. Även om de verkligen kan visa brist därpå i fallet med Donald Brashear i Modo.

Skulle supportrarna styra laguttagningar och transfers skulle det verkligen bli silly season året runt, speciellt i det klimat med dåligt tålamod har tagit över helt.

Fakta Douglas Murray
Född: 12 mars 1980 (delar födelsedag med Djurgårdens IF)
Matcher i DIF: 4 J20 (96/97), 14 A-lag (2012)
Poäng i DIF: 1 mål, 2 assist
Utvisningsminuter i DIF: 36

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.