BERTHOLD: Mika Zibanejad – nästa kung av New York

Det finns revanscher och så finns det revanscher. Efter att blivit hårt kritiserad för sina insatser i början av säsongen, gick Mika Zibanejad som ett ånglok i andra delen och visade sina skeptiker hur fel de hade. Frågan är om inte svensk hockey snart har fostrat två kungar av New York.

Vi ska vara ärliga och säga än finns det en del kvar att prestera för att få samma status ”King Henrik” som var klubben trogen i många år och har för evigt gjort sig ett namn på den amerikanska östkusten. Men om Mika Zibanejad, med sina fina insatser det sista, kan fortsätta med den här formen i framtiden, då kan han mycket väl vara nära att hamna på samma kultstatus som vår käre Henrik Lundqvist.

Tuff Inledning

Inledningen av säsongen var som sagt väldigt tuff för svensken. Han hade svårt och få till målskyttet och hittade inte riktigt det spel han hade visat säsongen innan. Pressen började stiga och många undrade vad som hade hänt med 28-åringen. Mika Zibanejad var däremot väldigt tydlig i många intervjuer att han var säker på att ”svackan” skulle släppa och att poängen från hans klubba skulle börja trilla in. Med facit i hand kan man säga att han fick helt rätt. En rätt tydlig islossning fick man se i matchen mot Philadelphia under mars månad. I den andra perioden stod Zibanejad för otroliga sex poäng. Han spelade fram till tre mål, dessutom fick han prickat dit tre puckar själv, allt i samma period. Man kan kalla det vad man vill, men att sätta dit sina tvivlare kan inte bli tydligare än så.

Missat slutspel

Trots den starka andra halvan av säsongen blev det inget slutspel för Zibanejad och hans New York Rangers. Laget hade precis som svensken, inte den bästa starten på säsongen och tyvärr har man haft lite för många bottennapp och tappat värdefulla poäng. Att det finns mer att önska av Rangers har vi sett flera gånger, men om rätt pusselbitar faller på plats, har man stora möjligheter att slåss längre upp i tabellen i framtiden. Uttåget till trots, så hoppas nog många med mig att säsongen inte ska vara över ännu för Mika Zibanejad. Med ett stundade VM i Lettland runt hörnet, får man klassa stockholmaren som ett riktigt drömnamn för Garpenlöv. Att få in en sådan världsspelare i truppen kan vara skillnaden på fiasko eller succé. Hur Zibanejad ställer sig till VM-spel vet jag inte, men självklart vore det fantastiskt kul om han valde att tackade ja.

Bevisat för tvivlarna

Oavsett om det blir VM-spel eller inte, kan Zibanejad känna sig stolt över sin säsong. Efter att varit såpass ifrågasatt och sedan gå ut och leverera på det sättet han gjorde bevisar vilken duktig hockeyspelare han är. Efter levererat på hög nivå i många år nu, börjar han växa ut till en riktig stjärnspelare i ligan. Skulle han i framtiden lyckas vinna Stanley Cup med sitt Rangers, då skulle jag inte bli förvånad om man får höra ”King Mika” eka över Manhattan.

FAKTA: Mika Zibanejad
Född: 1993 Moderklubb: Hammarby Slog igenom i: Djurgården Klubbar: Hammarby, AIK, Djurgården, Ottawa Senators, Binghampton Senators, New York Rangers Meriter: 1 VM-guld, 1 JVM-guld

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN