Vad är viktigast – Sporten eller politiken

Vad är viktigast? Är det vår kära sport eller är det politiken runt den. Denna krönika handlar om just detta ämne.

Sport eller politik? Kärleken till ishockeyn eller kärleken till pengarna? År efter år har vi kunnat se hur spelarna flyr utomlands för pengarnas skull och att de inte så mycket som ens har tittat bakåt på vägen. Vad hände med kärleken till sporten?

Nu ska jag inte dra alla över en och samma kant, men erfarenheten säger att minst 8 av 10 väljer att se till pengarna. Och visst kan jag förstå det. Är man en elitspelare ska man givetvis ha betalt för sitt slit och framför allt med vad det kan innebära. Jag tänker på den tid man lägger ner, uppoffring osv. Men någonstans måste det finnas en gräns.

Under flera år har SHL och dess klubbar gått ut med att de förlorat i intäkter, souvenirförsäljning mm. på grund av de allt mer dalande publiksiffrorna. Givetvis är det svårt att få till en snabb vändning, men något måste göras. Och då handlar det inte om att eventuellt neka någon klubb inträde i landets högsta liga. Det handlar (tror undertecknad) om att göra ligan större, mer evenemang runt matcherna, kanske få till en All-Star Weekend samt promota ishockeyn betydligt mer än vad man idag gör.

Är den svenska hockeyn tråkig? Absolut! Visst har vi artister, individuellt skickliga spelare och fantastiska tränare, men någonting saknas. En rival-match ska vara just det. För ett tag sedan besökte jag ett derby och mina förhoppningar var riktigt höga, men det hela slutade med att jag lämnade arenan efter två perioder då jag höll på att somna av tristess. Vad är det som händer?

När det kommer till politik brukar jag inte vilja ge mig in i den, då min kunskap inte sträcker sig så långt. Men när man läser i tidningen att SHL inte välkomnar ett talangfullt lag som kämpat sig till var man idag är, medan ett annat lag spelar på dispens, trots att man inte uppfyller kritéerna för spel i SHL blir jag irriterad. Varför gör man skillnad på lagen, oavsett hur stora eller små organisationerna är?

Som avslutning tänker jag räkna upp vad jag tror kan gagna svensk hockey i framtiden.

  1. 20 lag i SHL
  2. Mer evenemang runt matcherna
  3. All-Star Weekend
  4. Återkommande utomhus-matcher
  5. Promota hockeyn mer
  6. Stängd liga med underklubbar

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton − 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN