BERTHOLD: Örebro har ingenting att förlora

För första gången någonsin har Örebro tagit sig till semifinal i ett slutspel. Alla spelare, ledare och personer runt om i klubben är väl värda att klappa sig lite extra på axeln. Man har satt ett stort avtryck i klubbens historia med sin bedrift. Men jag tror inte Örebro är nöjda här… långt ifrån.  

Efter den fina insatsen man stod för i matcherna mot Leksand, har Örebro skaffat sig ett väldigt bra självförtroende inför matcherna mot Växjö. Man spelade för det mesta med stor pondus och var väl värda att ta sig vidare till semifinal.

Under säsongen har man vid flertalet tillfällen visat att man är ett bra hockeylag och att det inte var någon tillfällighet att man slutade på en sjätteplats i tabellen. Tidigare matcher till trots, snart smäller semifinalserien igång och man har givit sig själva chansen att skriva mer historia.

Växjö favoriter

Att motståndarna Växjö får betraktas som favoriter är det nog många som håller med om. Växjö som slog ut Färjestad i fyra raka matcher är verkligen ingen lätt motståndare. Det finns gott om spets hos smålänningarna och de är absolut en av guldfavoriterna. Men som alla vet är det inte alltid lätt att vara favorittippade.

Om Örebro ska ha chans att ta hem den här matchserien, tror jag man ska utnyttja vetskapen om att man inte är favoriter. Det finns möjlighet att gå in och spela helt utan press och göra det man är bra på.

Att ha i bakhuvudet att man gjort en väldigt bra säsong redan, kan ge den trygghetskänsla som gör att man kan prestera på max. Nästan alla elitspelare har väldigt stora vinnarskallar och älskar att tävla och vinna. Jag skulle bli förvånad om det inte är samma hos Örebros spelare. Laget kommer kunna göra allt för att vinna, med vetskapen att man har inget att förlora och detta kan mycket väl vara segerreceptet.

Tror på det själva

Efter att både läst och tittat på några intervjuer med både spelare och ledare i Örebro verkar det inte vara några tecken på att man är nöjda ännu. Det märks tydligt att det är första matchen mot Växjö som gäller och att matcherna man spelat innan, det är historia. Att man är ute efter det eftertraktade guldet verkar det inte vara några tvivel om. Det ska verkligen bli kul och följa dessa matcher då jag tror vi kommer få se två bra lag göra upp mot varandra.

När första matchen väl börjar är det ingen som kommer tänka på hur många semifinaler varje lag har spelat eller hur många guld man har. Just då är det två bra lag som är värda att spela semifinal som kommer göra allt för att vinna matchen. Det kommer bli stentuffa drabbningar med både kamp och tuffa situationer, där vi i slutändan kommer få se ett värdigt finallag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN