Krönika: Salo ville inte att chefen skulle lägga sig i

Salo ville inte att chefen skulle bry sig om hans sätt att sköta jobbet. Salo har under hösten dragit ner Leksands ekonomi i sank IGEN!

Salo ville troligen sparka andretränarna, Johan Rosén och Mats Bäcklin och i stället ta in den nygamle andretränaren Sjur Robert Nilsén, vilket skulle belasta ekonomin ännu mer och kommunen meddelade väl att de inte kunde lägga ner en skola till eller sälja tillräckligt många gatstenar för att avlöna de som inte längre bidrar.

Att han skulle lämna är ingen som helst överraskning då han skött kritik mot spelare och andra i föreningen via media. Därför är Leksand idag en sjuk förening. Nu har man hittat felet och tvingat Salo till avgång – i alla fall om man får tro ordförandens ord i Sportexpressen.
– Vi har haft en diskussion där vi har kommit överens om att vi ska gå skilda vägar. Som jag ser det innebär det inte att Tommy har fått sparken utan vi är överens om att vi inte ska fortsätta som det har varit, säger han till Sportexpressen.

Om detta är bra eller dåligt för Leksand i förlängningen står skrivet i stjärnorna. Klar är i alla fall att nu kan spelarna sova gott om nätterna utan att känna pressen att tvingas träna med juniorerna eller byta klubb i all hast. Så det gäller att se upp för Leksand nu. Första matchen efter Salo spelas på annandagen borta mot Djurgården som får se upp för ett nytänt dalalag.

Huvudtränaren Andreas Appelgren tar över sportchefsrollen under en övergångsperiod.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN