COMSTEDT: Minska skydden för målvakterna

Rögles tränare Anders Eldebrink uttalade sig igår om att måtten på målvakternas skydd är alldeles för stora inom svensk ishockey. Någonting som jag bara kan hålla med om.

Går-kvällens tre matcher i SHL och Hockeyallsvenskan var minst sagt målsnåla. Samtliga matcher slutade 2-1 och detta är inte första gången vi ser sådana resultat, och troligtvis inte sista gången heller.

Igår-kväll såg jag Rögle förlora med 2-1 mot Malmö i en match som saknade det mesta. Anders Eldebrink som är huvudtränare i Rögle gick i en intervju med sportbladet igår till attack mot att målvaktsskydden är allt för stora och det är därför det blir så lite mål.

– Målvakterna ser ju ut som amerikanska fotbollsspelare. Vi måste minska skydden, säger Ander Eldebrink till Sportbladet.

Eldebrinks åsikter om att målvakternas skydd är för stora är han långt ifrån ensam att tycka. Detta ämne har kommit upp flertalet gånger de senaste åren inte bara inom svensk ishockey utan även i Nordamerika och NHL. Där har man inför denna säsong valt att minska de tillåtna måtten på utrustningen. Man har även infört att målvaktsbyxor och bröstskydd ska vara anpassade till målvaktens storlek så att ingen målvakt har större skydd än de behöver. Detta valde man att göra för att det skulle bli mer mål i NHL och för att storleken på skydden inte ska avgöra hur mycket av målet en målvakt ska kunna täcka.

Som många troligtvis redan vet så är de tillåtna måtten på målvaktsutrustningen i svensk ishockey större än i NHL. Och det är nog för många ingen nyhet att det faktist blir mer mål per match i NHL än i exempelvis SHL. Och min fråga är: Varför minskar vi inte måtten på målvaktsskydden? Flertalet lag i SHL och Hockeyallsvenskan har problem med att få folk till att komma på matcherna. Blir det fler mål så tror jag utan tvekan att fler skulle hitta till arenorna runt om i Sverige. För det är väl ändå mål vi vill se eller har jag fel?

Efter att jag igår såg ett händelse-fattigt skåne-derby väntade jag uppe några timmar och såg NHL-matchen mellan New York Islanders och Tampa Bay som slutade 4-0 till
Tampa. En match som sorgligt nog hade ett högre underhållningsvärde än går-kvällens samtliga matcher i SHL och Hockeyallsvenskan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN