KRÖNIKA: Hennessys vara eller inte vara i Växjö

Det har tidigare ryktats om att Josh Hennessy ska vara på väg bort från Växjö. Han tillhör fortfarande klubben, men hans framtid kan hänga på en skör tråd. Hur ska Växjö agera – behålla eller skicka iväg Hennessy?

Josh Hennessy anslöt till Växjö Lakers under säsongen 2014/15 och var en spelare som laget behövde. Han var med och tog föreningen till SM-guld med sin fina speluppfattning, men sedan dess har det gått tyngre. Med endast 16 poäng under fjolårssäsongens grundserie och en poäng i slutspelet var inte ledningen nöjda med forwarden. Därför försökte Växjö byta bort Hennessy till en annan klubb i somras.

Bytet blev aldrig av och den här säsongen har Hennessy spelat 30 matcher för ett Växjö som ligger i toppen av tabellen. Poängskörden har inte varit speciellt stor (åtta poäng), och 31-åringen var till och med extraforward under en kort tid i höstas. I gårdagens match mot Skellefteå var Hennessy inte ens med i uppställningen då han var bänkad igen.

Bryta kontraktet eller stanna kvar?

Med det här i åtanke verkar en vettig lösning för Växjö vara att skeppa iväg Hennessy. Problemet är bara att han antagligen sitter på en ganska saftig lön som gör det svårt för andra lag att ta över hans kontrakt. Växjö är nog heller inte särskilt sugna på att låta ett annat SHL-lag ta över hans kontrakt mitt under brinnande säsong. Så om Hennessy ska försvinna lär han göra det till en annan liga.

En annan sida på det hela är att Växjö har ett sparkapital i Hennessy om man väljer att vara tålmodiga. Det kan kanske lossna för forwarden under våren, och det kan i sin tur hjälpa klubben att gå långt i ett nytt SM-slutspel.

Vad tycker ni? Bör Växjö släppa Hennessy eller vara tålmodiga och hoppas att han kommer i bra form? Diskutera gärna i kommentarsfältet!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN