Krönika: Helt rätt att ta upp Säcken – Helt fel tajming

Bild

Djurgården Hockey gör förändringar i ledarstaben, Hans Särkijärvi tar över huvudansvaret och Tony Zabel väljer att avgå. Det är den officiella versionen, även om Zabel ger sken av en annan version i Sportexpressen. Hur som helst är det helt rätt att låta ”Säcken” ta över huvudansvaret.

Jag har själv varit förespråkare av att lyfta upp Hans Särkijärvi som huvudtränare i Djurgården en längre tid. Det känns som att ”Säcken” är rätt man att lyfta upp laget till SHL – där Djurgården hör hemma!

Djurgården är visserligen det lag som har förlorat minst antal matcher efter full tid i HockeyAllsvenskan, men det är bara fem lag som vunnit färre matcher. 14-17-10 ser Djurgårdens rad ut i HockeyAllsvenskan!

Därför är det rätt att ta in ”Säcken”!
Vi ska komma ihåg vad ”Säcken” gjorde under sin senaste period som huvudtränare i Djurgården. Han förfogade över ett lag som skulle trilla ur årets HockeyAllsvenska och fick den att slippa Kvalserien två år på rad. Efter det värvades han till Skellefteå och var en viktig kugge i organisationen som byggt upp den föreningen till landets i dag bästa förening.

Det lag han tar över idag har potentialen att gå upp i SHL redan i år, vare sig det bli två eller fyra lag som går upp från Kvalserien.

Därför är det fel tajming att ta in ”Säcken” nu!
Två raka segrar och elva mål framåt får ju de flesta att höja på ögonbrynen över Djurgårdens tajming i fallet. Jag misstänker att allt varit klart ett tag att Zabel skulle få lämna huvudansvaret till ”Säcken” efter lördagens bortamatch mot Oskarshamn. Där skulle ”Säcken” få tio dagar att förmedla sin spelidé till laget. Nu läckte någon till media och Zabel ”slipper” åka ner till Oskarshamn i helgen. Ja, jag har mina teorier om vem som pratat med Ros på Sportbladet.

Därför är det rätt att peta Zabel!
Jag har lärt känna Tony Zabel under de år han tränade ungdomslag och juniorlag i Djurgården och mer sympatisk ledare få man leta efter. Nu lyckades han inte nå ut med sin spelidé till spelarna och därför har de sett allmänt vilsna ut med jämna och ojämna mellanrum. Zabel kunde tappa coachningen mitt under matcherna och laget kunde gå från ett lag som såg ut att vara bland de bästa i landet till att inte ens vara värdiga spel i HockeyAllsvenskan.

Enligt källor till Huvudstadsbladet var det just Tony Zabels bristande ledaregenskaper som fick några av veteranerna att lägga av efter förra säsongen.

Att Djurgården inte klarat av destruktiva lag som Karlskoga, Asplöven, Rögle, Almtuna med flera gör att laget har hela 17 oavgjorda matcher efter 60 minuters spel.

För Djurgårdens skull är det helt rätt att göra förändringen.

”Challes” ansvar?
Visst har ”Challe” Berglund ett stort ansvar i att det gått som det gjort för Djurgården både den här säsongen och förra säsongen. Faktum är att han som sportchef borde entledigat Zabel redan när han själv hoppade av tränarsysslan. Nu hade han enligt uppgift inte tillräckligt med uppbackning av styrelsen för det och det har legat ”Challe” i fatet.

Zabel har däremot fått det han pekat på och plånboken räckt till. Han fick vännen Stefan Nyman som assisterande tränare, han fick plocka upp de juniorer han ville ha från J20.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN