DEBATT: Backa Trojasupportern i Kepsgate

En supporterpolis tog sitt jobb på fullaste allvar och så fel det blev. Han måste ha missförstått sitt uppdrag! Nu backar vi Trojasupportern i Kepsgate! Det här är det sista hockeyn behöver!

Kepsgate, ja det måste vi benämna den händelse i fredags då en glad Trojasupporter kastade in sin keps för att fira inte ett utan två hattrick i Hockeyallsvenskan. Vad gick snett? Jo, den nitiska supporterpolisen som helt klart missuppfattat sitt uppdrag. Han polisanmälde det hela och dessutom backas supporterpolisen upp jourhavande förundersökningsledaren Tobias Halldén vid polisen i Kalmar till P4 Kalmar.

– Det är strikt förbjudet att kasta in något på planen och det rapporterades av polisen som brott mot ordningslagen.

Sila mygg och svälj elefanter

Supporterpoliser eller evenemangspoliser har ett uppdrag att ha en dialog med supportrar, besökare på de evenemang de är kommenderade till. I det här fallet är jag säker på att polisen hade kunnat gå fram till killen, som är i 20-årsåldern, och lämna tillbaka kepsen. Det hade i det här fallet varit de rätt att göra. Men icke! Den gode konstapeln, Kling eller Klang det vet jag inte, har ju läst på om ordningslagen och kepsar får man minsann inte kasta in. Nej, det är ett brott och han ska anmälas, en kastad keps i lycka över ett hattrick kan ju leda till grov kriminalitet….. eller???

Nej, supporterpolisen och förundersökningsledaren – ni silar mygg och sväljer elefanter. Jaga riktiga brottslingar i stället!

Backa Trojasupportern – kepsgate ska lyftas

Det är skillnad på att kasta saker och att kasta saker, det är jag säker på att alla förstår. Kanske inte Kling eller om det var Klang som var i Västervik i fredags. Kanske hade han luktat på glöggen lite för hårt när han bjöds på lussebulle? Vem vet?

Nu har Troja/Ljungbys styrelse chansen att återupprätta sin heder och visa att de backar sin supporter. Visa att de ställer upp bakom sina supportrar efter debaclet i höstas. Per Wass, ordföranden kan åtminstone något få tillbaka ett uns förtroende från supportrarna efter detta:

I övrigt vill jag se en massa kepsar på isarna i Hockeysverige vid hattrick!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN