BERTHOLD: Trots uppskjutna matcher – bra att hockeyn är igång

Dagens omgång blev verkligen ett coronakaos. Inte mindre en tre matcher blev inställda efter att det upptäckts smitta i Växjö, HV71 och Linköpings laguppställningar. Detta har blivit en vana denna säsong, men idag slog det någon form av rekord.

Årets säsong har varit sig olik på många sätt och det kan man bara skylla det hemska viruset för. Det är fruktansvärt att matcher behöver spelas utan publik, lika hemskt är det för supportrar som älskar och träffa likasinnade och sjunga och heja fram sina lag. Men ändå är det helt rätt, oavsett om man vill eller inte… vi måste ta viruset på allvar.

Spela eller inte spela?

Beslutet om att elitidrotten skulle få fortsätta som ”vanligt” har delat många. Debatten lär ju inte minska efter den här helgens alla inställda matcher. Under hela säsongen har det upptäckts flera fall och matcher har blivit flyttade hejvilt för att få det och gå ihop. Den stora frågan är har det varit värt det? Tabellerna har blivit ryckiga, lagen får ta igen det med många matcher på få dagar, läget har med andra ord varit allt annat en lätt.

Kan det vara en glädje i tillvaron?

Med alla negativa alternativ tilltrotts så finns det flera positiva effekter att det har fått fortgå. Med all hemmaisolering majoriteten av befolkningen haft det senaste året har man fått försöka hitta alla glädjeämnen man kan. För oss hockeyintresserade har valet varit lätt, vi har kunnat titta på hockey. Visst har vi gått hemma och längtat efter att sändningarna skall börja, även fast vi inte får gå till arenorna har detta blivit någon form av terapi. Man släpper allt det tråkiga för en stund och lever sig in i matcher. Troligtvis har detta varit bästa terapin för många av oss hockeyälskare.

All heder åt klubbarna.

Sen ska vi absolut inte glömma vilket oerhört jobb klubbarna och ligan gör för att få det att gå ihop. Man testar spelare dagligen, man försöker anpassa verksamheten för att det skall kunna bedrivas så säkert som möjligt och för att kunna spela matcher. Man kan nog knappt föreställa sig hur mycket mer jobb som görs i det tysta för att få det att gå runt. Då ska vi inte glömma att många av klubbarna har fått göra sig av med personal på grund av pandemin. Uppenbarligen kommer smittan till klubbarna ändå, men man visar då hur man tar det på ett seriöst sätt och stänger ner verksamheten helt och hållet.

Säsongsavslutningen

Om vi ska se till avslutningen av denna säsong kan vi nog räkna med att fler matcher kommer ställas in och flyttas. Säsongen kommer nog bli längre än vad man räknat med. Men vad gör det? Vi får fortsätta se på hockey och förhoppningsvis kommer vi få vinnare även detta år. Om man ska titta in framtiden och se till nästa säsong, hoppas jag den största vinnaren av alla, publiken, kommer vara tillbaka på våra arenor.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN