10 saker ett fan bara måste göra i sitt liv – Del 2.

Alla vet att hockey påverkar och att hockey inte bara är en sport. Den är en kultur, en ideologi och en livsstil. Men det finns 10 saker ett riktigt fan bara måste göra minst en gång i livet. Detta är den andra och sista delen.

Besöka Hall of Fame

Oavsett var du bor finns det en historia bakom varje hockeylag, men den historia och de framgångssagor som finns samlat under ett tak, hittar du ingen annanstans som i ett Hall of Fame.

Hockeyns Hall of Fame kan för oss fans liknas vid en kyrka. Något som är heligt och som bara ska bevaras med silkesvantar. Alla de största namnen, de mesta framgångarna och de största och heligaste pokalerna finns samlat under ett tak. Jag tror inte att man behöver vidareutveckla detta ämne mer, utan bara göra slag i saken och besöka templet.

Besöka ett VM eller OS

Alla har vi någon gång drömt om att få uppleva ett riktigt mästerskap. Inte bara ett slutspel eller en träningsturnering, utan ett riktigt mästerskap. Jag pratar om VM och OS, där de största namnen oftast deltar. Stjärnorna i de olika klubblagen i all ära, men det är i de stora turneringarna som man har chansen att få se de allra största in action.

Spara, jobba längre och mer, sälj och byt eller låna pengar. Det spelar ingen roll, älskar man ishockey får det kosta vad det vill. Huvudsaken är att man får uppleva något stort.

Besöka en annan arena

Det spelar ingen roll om du är trogen ditt lag eller om du bara älskar sporten i sig. En sak du bara måste göra, är att besöka en arena du aldrig varit i. Kanske du åker med på en supporterresa, gör en egen resa eller så kan det rent av vara så att du bara har vägarna förbi. Poängen är att inte tveka, utan bara ta steget in genom entre’ dörrarna.

Ta del av en hyllning

En av de saker som bara måste upplevas, är när en spelare äras eller avtackas. Att stå bland flertalet tusen andra fans och få ta del av en spelares historia, är något av det mäktigaste man som supporter kan uppleva. Oavsett om du är ett fan eller inte till den spelare det handlar om, kan du inte låta bli att påverkas. Vet du om att något sådant evenemang är på gång, tveka inte. Ta chansen att uppleva något riktigt stort.

Se morgondagens stjärnor briljera

Varje framgångsrik spelare eller ledare har börjat någonstans och detta är något inte många tänker på. De flesta ser endast vad som är idag, men vet inte hur hår arbete, hur många år eller hur hårt slit som egentligen ligger bakom. Har du aldrig sett en juniormatch? Gör det!

Våra juniorer är morgondagens stjärnor och det är de som ska ta över någon gång och leda framgångarna vidare. Juniorhockeyn är en fartfylld, kampfylld, rolig, klumpig hockey. De flesta kör på och matcherna kan sluta hur som helst. Men, det är en riktigt intressant ishockey de visar upp och talangerna är otaliga. Vilket dessutom bevisas av våra framgångar i de olika turneringarna. Har du dessutom tur, så är det kanske just du som får en pratstund med morgondagens stora stjärna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN