VÄSBY: Idag kan det komma besked om arenan

Den tredje mars kom beskedet att Väby tvingades flytta en hemmamatch till bortaplan. Sedan dess har de varken kunnat spela eller träna i sin arena. Idag kan det komma besked om arenan kan komma att öppna igen.
– Facket är inbjudna till möte, säger Mats Johansson, säkerhetschef i Upplands Väsby kommun till Hockeybladet.

Idag kan Väsby få besked om arenan kommer att öppna igen och laget ska kunna träna och spela matcher på sin hemmaplan. Klubben har redan tvingats flytta tre hemmamatcher, vara två har blivit rena bortamatcher. Bland annat morgondagens match mot Almtuna som spelas i Uppsala.

Möte idag

Kommunen har vid ett flertal tillfällen försökt få till möten med facket för att kunna öppna Renew Arena för Väsby igen. Först idag har facket möjlighet till möte, vilket bekräftas av säkherhetschefen i Upplands Väsby kommun.

– Vi har bjudit in facket till möte, de kan först på torsdag (läs idag). Då hoppas jag att vi ska komma till en lösning. Vi kommer inte att tumma på säkerheten för våra anställda, säger Mats Johansson till Hockeybladet.

Kringresande

Väsby tvingas träna utanför kommunen, de flesta träningarna har man haft i Pinbackshallen i Märsta. En ishall som det inte går att spela hemmamatcher i, den är inte anpassad för att C More ska kunna sända matcherna. Därför har Väsby, som är klar för kval till Hockeyallsvenskan, tvingats att spela två matcher i Scaniarinken i Södertälje. Dessutom spelas morgondagens hemmamatch mot Almtuna i Almtunas hemmaarena Upplands Bilforum Arena i Gränby, Uppsala.

Mer läsning

Hot flyttar match.
Tvingas flytta hemmamatch.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN