KRAVET: ”Ta in Coaches challenge”

Väsbys tränare Mats Lusth vill införa Coaches challenge i svensk hockey. Det framförallt efter att Kristianstad gjorde mål efter en misstänkt offside i gårdagens kval.
– Man tar efter så mycket annat från NHL, varför tar man inte in det, säger Mats Lusth till Hockeybladet.

Kristianstad gör 3-1 på Väsby efter en misstänkt offsidesituation och nu vill Mats Lusth, tränare i Väsby införa Coaches challenge i svensk ishockey.

– Absolut, jag förstår inte varför man inte har gjort det. Man tar efter så mycket annat från NHL och det ska vara så bra hit och dit, varför tar man inte in Coaches challenge för? Det är lite Sverige, säger Mats Lust till Hockeybladet.

Två meter offside

Enligt Lusth är offsiden solklar och det är därför han vill införa utmaningen. Dessutom menar han att domaren säger till honom att de inte kan ändra linjedomarens beslut i efterhand.

– Deras tredje mål är ju två meter offside, tycker jag. Inte en decimeter utan det är två meter. Det är fyra domare på isen och domaren kommer fram och säger ”vi kan inte ta bort den även om linjemännen gjorde fel”. Jag tycker ändå att det är viktigt för två lag som spelar, då får det inte vara den stora felbedömningen, säger Lusth.

Kristianstad har kopplat ett litet grepp om kvalet som avgör vilka som spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Situationen

Här ser du situationen som Mats Lusth pratar om.

Ska Coaches challenge införas i svensk hockey?

View Results

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN