LIIGA: Strömwall fortsätter imponera – leder nu poängligan

Malte Strömwall har haft en imponerande start på säsongen i Liiga. Svensken flyttade till KooKoo under förra säsongen och producerade direkt. Nu fortsätter Strömwall imponera och leder just nu hela ligan i poäng. KooKoo:s andra svenska spelare Erik Karlsson har också haft en bra start på sin första säsong i Liiga.

KooKoo har haft det tufft under tiden i Liiga. Klubben från Kouvola har inte lyckats ta sig till slutspel trots stora satsningar på truppen. Närmast laget kommit slutspel var säsongen 2015-16 då laget bara var några poäng ifrån att ta sista platsen i slutspelet.

Hittills har laget inte riktigt lyckas komma igång denna säsong, men lagets båda svenskar har det. Malte Strömwall och Erik Karlsson har båda haft en bra start på säsongen. Speciellt Strömwall har haft en fantastisk start på säsongen. På 11 matcher har svensken gjort 7 mål och 6 assist, vilket ger Strömwall första platsen i poängligan. Karlsson har också lyckats bra under sin första säsong i Liiga. På 11 matcher har centern gjort 2 mål och 8 assist.

KooKoo ligger just nu på en 13 plats i tabellen och har en tuff spelvecka framför sig. Laget möter Tappara nu på fredag och nästa vecka står Ilves och JYP för motståndet. Orsaken till att laget ligger så lågt tabellen beror på försvaret. Laget har släppt in mest mål i hela ligan och nu tog KooKoo in Brett Carson för att försöka hjälpa försvaret att täppa till.

Om Strömwall vill behålla sin ledning i poängligan måste han fortsätta producera. HIFK:s Erik Thorell ligger bara ett poäng efter och har också haft en riktigt imponerande start på säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN