NHL-meriterad målvakt ersätter ”Monstret”

En NHL-meriterad målvakt ersätter ”Monstret” i Linköping. Kontraktet med den finske målvakten är skrivet över den kommande säsongen.
– Det ska bli spännande att se Jussi i vår miljö, säger Jonas Fransson.

Den NHL-meriterade målvakten Jussi Rynnäs ersätter Jonas ”Monstret” Gustavsson i Linköping. Gustavsson har pausat karriären på obestämd tid.

Den reslige finländaren, mäter 196 cm, har spelat NHL-hockey i Toronto Maple Leafs och Dallas Stars. Nu senast kommer han från Krefeld i den tyska högsta ligan DEL.

– Det känns bra att vi får in Jussi till laget. Det är en rutinerad målvakt som har erfarenhet av spel på väldigt hög nivå. Det ska bli spännande att se Jussi i vår miljö, säger Jonas Fransson målvaktstränare i Linköping till hemsidan.

Haft koll på målvakten

Linköping har haft den 33-årige målvakten på radarn ett tag och nu ska han vakta Linköpings kasse tillsammans med nyförvärvet Niklas Lundström under den kommande säsongen.

– Vi har följt Jussi en tid och efter att ha analyserat hans spel både tekniskt och taktiskt känner vi att han står för mycket av det vi söker. Sen har vi varit i kontakt med några av hans tidigare coacher och målvaktstränare i bla Nordamerika för att skapa oss en tydligare bild av målvakten och personen. Hela det här sammantaget ger oss en bra bild av vad han står för både som spelare och individ. Slutligen har vi landat i att han är rätt man för oss, säger Mikael Vernblom assisterande general manager i Linköping till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN