KLART: Världsmästartränaren tar över Brynäs

Nu är det klart vem som tar över Brynäs, ny tränare blir den finske världsmästartränaren Mikko Manner. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Gävleklubben.

Mikko Manner tar över Brynäs efter fiaskosäsongen 2020/2021. Manner ansluter till Brynäs efter VM i Riga där han är assisterande tränare i den finska landslaget.

– Jag har kollat mycket svensk hockey de senaste åren och jag följde Brynäs i kvalet. Jag känner Tomi Sallinen sen tidigare och har så klart bra koll på spelare som Greg Scott, Simon Bertilsson och Anton Rödin. Jag ser fram emot att komma på plats och lära känna alla de andra spelarna också, säger Mikko Manner till Brynäs hemsida och fortsätter:

– Det finns många duktiga spelare i Brynäs och jag tror att vi kan vara ett riktigt bra lag redan nästa år. Min filosofi är nog en blandning av svensk och finsk hockey. Jag vill att vi ska vara aggressiva och vända spelet snabbt, men också att alla fem på isen ska spela tätt, att vi samlar ihop oss och går tillsammans och att alla fem ska vara involverade i spelet. Det ska var organiserat, men vi ska också våga spela och det ska finnas utrymme för individuella spelare att fatta sina egna beslut.

VM-guld

På meritlistan har Manner tre finska guld i Liiga och var även med och coachade fram de finska lejonen till VM-guld i Slovakien för två år sedan.

Kontraktet med Brynäs är skrivet över två säsonger.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN