JVM: Finlands trupp inför premiären

Ikväll smäller det. 19.00 drar Sveriges första match i JVM igång och denna gång är det Finland som står för premiärmotståndet. De flesta har säkert koll på den svenska truppen men hur är det med kvällens motstånd? Här är Finlands trupp inför mötet mot Sverige. 

Har du koll på Piiroinen, Thomson och Räty? Det borde du definitivt ha inför kvällens drabbning mellan Sverige och Finland. Under listar vi de spelare som kommer att representera Finland i JVM. Här är Finlands trupp inför premiären mot Sverige.

Finlands högst troliga trupp inför premiären

Än är det oklart exakt hur Finland väljer att ställa upp sitt lag. Däremot går det absolut att förutse hur femmorna kommer att se ut. Svenska Yle har undersökt samtliga spelare samt rapporterat om hur Finlands femmor sett ut under de två senaste träningsmatcherna. Detta ger oss en aning om hur laget kommer vara uppbyggt i mötet mot Sverige ikväll!

Finlands femmor i de två sista träningsmatcherna:

1: 20 Matias Maccelli – 19 Rasmus Kupari – 15 Lenni Killinen
29 Kim Nousiainen – 33 Lassi Thomson

2: 21 Patrik Puistola – 27 Kristian Tanus – 18 Joonas Oden
4 Ville Heinola – 3 Anttoni Honka

3. 12 Eemil Erholtz – 23 Ville Petman – 25 Antti Saarela
9 Toni Utunen – 5 Mikko Kokkonen

4: 35 Aku Räty – 34 Aatu Räty – 24 Sampo Ranta
2 Santeri Hatakka – 6 Peetro Seppälä

Den ohotade förstamålvakten.

Målvakt: 30 Justus Annunen

Var förstemålvakt när Finland vann U-18 våren 2018. Är en stor målvakt med sina 193 centimeter men ska även vara smidig och snabb. Blev säsongen 2018/19 A-juniormästare med finska klubben Karpät och har under hösten även varit en viktig kugge i laget. Blev i våras finländsk A-juniormästare med Kärpät och har i höst varit sensationellt bra i herrligan med Uleåborgsklubben.

Utropstecken!

Dessa utropstecken bör ni, och Sveriges trupp, hålla koll på!

5 Mikko Kokkonen – back

Denna spelare har redan hunnit spela 89 ligamatcher och spåddes gå tidigt i draften 2018. Hans utveckling haltades dock upp och han blev istället plockad i tredje rundan, han blev dessutom ratad inför förra årets JVM. Statistiken talar inte för hans framgång, men i varje lag finns det alltid en överraskning och Kokkonen har absolut möjlighet att stiga i rang under turneringens gång.

33 Lassi Thomson – back

Finlands lagkapten som är den spelaren i den finska truppen som gått tidigast i draften, nummer 19 i förstarundan. Livsfarlig med sitt vassa skott från offensivblå och spelar smart och uppoffrande i defensiven.

19 Rasmus Kupari – forward

Gör sitt tredje JVM och är den ende forwarden som var med och vann fjoårets guld i Vancouver. Blev draftad som nummer 20 i förstarundan i draften 2018 men har ännu en relativt lång väg till NHL. Förra säsongen stod han för 33 poäng i grundserien med Karpät och är absolut en spelare att hålla ögonen på!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN