VM 2021: Islossning för Tre Kronor i matchen mot Schweiz

Efter en väldig tuff inledning på turneringen för Sveriges del, så var det scenförändring vi fick se under tisdagskvällen från Tre Kronor. Man visade att man inte gett upp hoppet om ett eventuellt slutspel när man tvålade dit Schweiz, rejält.

Sverige har verkligen haft en mardrömsstart på årets VM. Man har förlorat sina två inledande matcher mot Danmark och Belarus som man var klara favoriter emot. Spelet har inte alls stämt och det har stundtals varit ett Tre Kronor som sett väldigt bleka ut. Men i matchen mot Schweiz fick vi se ett landslag som visade att man vill stanna i Lettland ett tag till.

Stark inledning

Det var gasen i botten direkt från Sverige. Trots att man åkte på en tidig utvisning, visade laget en helt annan inställning från start en tidigare. Man åkte mycket skridskor, hade mycket skott på mål och detta skulle man få utdelning för. En fin styrning från Jesper Fröden, innebar 1–0 till Sverige efter 8:35 in i första perioden.

Men Sverige var inte klara här. Knappt två minuter efter det första målet kom det andra för svensk del. Los Angels spelaren Adrian Kempe, gjorde sitt första mål i turneringen när han med ett handledsskott från blålinjen, hittade nätet bakom Leonardo Genoni i Schweiz mål. Målet var nog väldigt skönt för Adrian Kempe, som precis som laget haft en tuff start.

Näste NHL-svensk att presentera sig

I början av andra perioden var det dags för en annan NHL-spelare att göra sitt första VM-mål. Buffalos skarpskytt Victor Olofsson, gjorde precis som han brukar göra i klubblaget, nämligen mål. I power-play prickade han dit sitt första mål i VM, som var helt otagbart för Genoni i målet.

Efter 10:24 i andra perioden var det dags för Skellefteåspelaren Jesper Fröden, att skriva upp sig i målprotokollet igen. Efter att varit petad det två första matcherna, visade han Garpenlöv att han är i laget för att stanna med att göra sitt andra mål för kvällen. Nu återstod det bara en period, men att Sverige skulle slå av på takten var det inte prat på.

Nytt Power-Play mål

Efter att haft svårt att göra mål i numerärt överläge tidigare matcher, gör man här sitt andra mål för kvällen när Magnus Nygren, prickar dit det Sveriges femte mål efter 1:18 in i tredje perioden. Energin verkade dock aldrig ta slut för Tre Kronor, som hann göra två mål till i tredje perioden genom Nils Lundkvist och Henrik Tömmernäs.

Sverige slog Schweiz med hela 7–0 (!) och hade en rejäl islossning efter den tröga starten. Efter att VM sett ganska dystert ut, väckte Tre Kronor åter hoppet att VM-turneringen kan bli ganska rolig trots allt.