VM2021: Rickard Rakell – ”Varit självklart länge för mig att spela VM”

Rickard Rakell anses av många som den största stjärnan i den svenska truppen och ses som den som ska bära Tre Kronor. Men det är inget han verkar känna någon större press över, snarare tvärtom.
– Jag vill vara den som gör dom viktiga målen, säger Rickard Rakell.

Att hans Anaheim inte skulle nå slutspel stod klart rätt tidigt. Avslutet på säsongen har därför inneburit många betydelselösa matcher för Rakell och hans lagkamrater. Suget att spela viktiga matcher har därför varit väldigt stort.

Nu under VM kommer varje match räknas som viktig, där alla poäng är värdefulla. Rakell har även tillsammans med Klas Dahlbeck, utsetts till assisterande lagkaptener till Henrik Tömmernes.

– Det har varit självklart för mig länge att spela VM. Det ska bli roligt att ha något spela för och det är något jag längtat efter, säger 28-åringen.

Var med i guldlaget 2018

Rakell var en av spelarna som ingick de svenska lag som tog det senaste guldet för Tre Kronor 2018, i Danmark. Då var truppen väldigt annorlunda och innehöll många stjärnor från NHL. Denna gång är det inte alls lika stjärnspäckat svenskt lag men Rakell tror laget kan gå långt ändå i VM.

– Det är nytt för många i laget, men samtidigt är det många som hunnit spela ihop sig innan turneringen och får vi ett lag som är samspelt tror jag vi kan gå långt.

Första matchen på lördag

lördag klockan 11.15 drar det i gång för svensk del med match mot Danmark. Många anser att Sverige ska ”sopa av” Danmark, men man ska ha respekt för vårt grannland, som med en bra dag på jobbet kan bli jobbiga för många lag.

Förhoppningsvis får vi se ett Tre Kronor som visar vägen från start där man sätter prägeln för resten av turneringen med ett bra spel.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN