BLOGG: Extraknäck till flera hockeyspelare

Hej, nu är jag på gång igen! Jag vill se extraknäck till flera hockeyspelare. Låt dem bidra till samhället, mer om det längre ner i bloggen. 
Jag hade höga förväntningar den här säsongen och hoppades på ett bra slutspel. Men när det roliga äntligen skulle börja, ja då, likt en jättetsunami slog coronaviruset till över världen.

I de mest upplysta av tider finns inga självklarheter längre, bara ovissheten.

Efter den första frustrationen har allt bara blivit värre och tomheten har förbytts i totalt kaos med avståndstagande från allt och alla.

Själv sitter jag i solen på min altan och är orolig för det som kommer att hända när och om allt återgår till det vanliga, inte minst världsekonomin. Hur många företag och föreningar kommer att överleva och klara sig ur krisen?

Hur kommer det att gå för Djurgården och övriga idrottsföreningar? Det kanske blir så illa att varken fotbolls- eller hockeysäsong över huvud taget kommer igång!

Idé som skingrar tristess!

För den som är van att köra i hundratio är tillvaron rätt trist, för att inte säga långtråkig och abstinensen har slagit till med full kraft! Jag är långt ifrån ensam om att känna rastlöshet och tristess.

Men att bara tänka på oro och dystra tankar, det går inte! Nej, här krävs kreativitet, och något som får en på bättre humör. Det krävs något som lockar till skratt i all tristessen och saknaden av Hovet och det pulserande utelivet.

Kanske skulle man göra som hockeyexpert Niklas Wikegård föreslog, anlita hockeyspelare för extrajobb? Det kunde ju bli riktigt trevligt och dessutom skulle kanske en hel del jobb kunna bli gjorda.

Givna arbetsuppgifter

Med ett stort leende på läpparna ser jag framför mig de olika arbetssysslor som spelarna kunde få hemma hos mig. Ett givet jobb har jag till Dick Axelsson! Ett jobb där han kunde utnyttja sitt kunnande i paddel, och jag lovar, han behöver inte slita ut sig. Ett lika givet jobb har jag till Patrik Berglund. Ett riktigt höjdarjobb skulle man kunna säga.

Men schampokillen, han får sitta kvar på bänken. Han har ju skänkt en massa pengar!

Marcus Högström får njuta av solen på altanen, bara för sina kommentarer om permittering av spelare. Han får sällskap i solen av den gångna säsongens slitvargar i Djurgården.

Fast, när jag tänker efter, är Berglund för viktig för att utsättas för ett riskjobb och han får bytas ut mot någon annan. Medan jag tänker ut någon lämplig syssla till Berglund får även han gassa i solen.

Jag välkomnar även Djurgårdens coach, Robert Ohlsson, men inte för jobb, mera för att i bild visa honom mina iakttagelser! Det jag mest skulle se fram emot är att få höra hans kommentarer och ha en diskussion, särskilt kring bildmaterialet från Djurgårdens bortamöten med Örebro- och HV71. I den diskussionen kunde även Marcus Högström få ett ord med.

En sak är i alla fall säker, jag har jobb till flertalet spelare och jag har också tänkt ut den givne arbetsledaren. Det måste bli han som i match efter match käftar mest med domarna.

Vanliga lunken!

Skämt å sidor, förhoppningen är att allt snart vänder och återgår till den vanliga lunken.

När vardagen rullar igång kan man bara önska att alla kommer ut från kaoset mera stärkta och insiktsfulla. Kanske får vi en bättre värld, med människor som bryr sig mer om varandra än sig själva. Inte mins att det blir full fart och åter spel på alla arenor.

Att de flesta som älskar sin sport öppnat plånböckerna och även en del spelare har satsat, det visar inte bara på hjärta för klubben. Det visar att sammanhållning är bästa försvar.

Hemvändare och nyförvärv!

Själv ser jag fram emot att få se nyförvärv och hemvändare när säsongen rullar igång i höst. Den jag hoppas och tror blir sevärd är liraren Linus Klasen bjuda på riktig hockeygodis. Men troligtvis blir det som vanligt med hemvändare, antingen är de överskattade, eller ges de inga fria tyglar. Inom svensk hockey brukar de mest lekfulla och sevärda spelarna tyvärr kvävas.

Det ska också bli roligt att åter få se Mantas Armalis vakta kassen i Djurgårdens färger och hoppet lever att Manuel Ågren får nytt kontrakt, liksom några till som jag inte tänker namnge här! Och alltjämt lever drömmen, att jag även får se några av mina favoriter i Djurgårdsdress till hösten.

Men det är ju värvningsstopp? eller har jag missat något? Så, det är väl bara att vänta och hoppas.

Nu väntar ordinarie arbetsuppgifter för mig, liksom alla andra, som är förvisade till att jobba hemifrån.

Var rädda om er och håll avstånd!

Tack för mig, vi ses på Hovet!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN