BLOGG: Det är bråttom nu – dags att vakna sportchefen!

Hej, nu är jag på gång igen! Det är inte så länge sedan jag uppmanade till handlingskraft av tränarstaben. Kanske borde detta gällt Djurgårdens strategiske sportchef också!

Man kan tycka vad man vill om alla övergångar mitt under en säsong. Ett är säkert, det är inget som gynnar någon förening, möjligen de med stor pengapåse. Enligt mig skadar det tillit och förtroende, och man tappar lite glädjen över att hålla på ett lag.

En övergång ska ske efter slutsignalen ljudit och SM-guldet är bärgat av bästa laget. Det är vad jag anser är fair play! Nu är det huggsexa och alla är lovliga byten och som vanligt blir Djurgården av med dem man helst vill se i sitt lag.

Pengabrist!

Trots att Djurgården verkar i en storstad så tycks pengarna saknas och några stora sponsorer inte villiga att satsa.

Så Djurgårdens strategiske sportchef får söka nya spelare i de Allsvenska klubbarna och hoppas att han där gör fynd! Hur det blir med ny coach återstår att se.

Jag tillhör dem som ville ha kvar Robert Ohlsson, däremot övriga i tränarstaben ber jag, med flera andra förståsigpåare, en högljudd bön om att även de lämnar efter slutförd säsong.

Enlig väl initierade källor är Jesper Pettersson och även Tom Nilsson på väg från Djurgården, vilket jag hoppas är helt fel!

Att Djurgårdens bäste spelare Jacob Josefson inte kommer tillbaka den här säsongen är även det djupt beklagligt. Jag hoppas att han för sin egen och familjens del är så pass återställd att vi åter få se honom på is nästa säsong! Men Jacob tänk på dig själv, det finns trots allt ett liv efter en avlutad karriär! Jag önskar dig lycka till i din kamp.

Ingen idé!

Varje säsong skriks det om att det saknas riktiga Järnkaminer i Djurgården. Hur mycket jag själv än saknar spelare som gav allt för sitt lag så är det bara att inse fakta. Den tiden är förbi när någon spelare helhjärtat ägnade sig åt en förening år efter år, nu är det som sagt pengarna som styr vart spelare och även coacher går.

Vi supportrar har med åren fått inse att nya spelare kommer och går, en del föreningar satsa på spelare från NHL eller KHL. Alla med förhoppningar att få någon som kan lyfta laget. Men tyvärr är det få av dessa hemvändare som har något att ge sin klubb, överlag är de som feta katter – allt för mätta på hockey.

Våga tänka nytt!

Jag har tjatat och gör det igen, jag vill ha nytänk. Men ingen, förening bortsett från möjligen Skellefteå, tycks våga tänka nytt. De coacher som finns på marknaden vandrar ju bara runt från den ena föreningen till den andra inom SHL så några nya vindar i klubbarna kan man glömma. Det blir bara en ny röst som säger i stort sett samma saker som den förra.

Fast det får man inte säga, i lagomlandet måste man jamsa med och tycka och hålla med alla andra annars är man utanför eller sågas helt.

Jag och hockeyexperten Sanny Lindström uttryckte oss om Djurgårdens ineffektivitet och bristen på att kunna göra mål. Jag idiotförklarades, jag och Sanny Lindström får väl säga som den franske filosofen ”de som har dumbommarna emot sig förtjänar förtroende”.

Med en dåres envishet fortsätter jag att säga mitt hjärtas mening.

Vi tycker inte lika i allt, men jag har alltjämt förtroende för Djurgårdens strategiske sportchef! Inom en snar framtid hoppas jag att han presenterar målgörare och en utöver allt annat fantastisk coach, förhoppningsvis ett helt nytt ansikte i SHL. Själv har jag några tänkbara som skulle passa in i Djurgårdens filosofi! Du kan alltid slå en signal Joakim Eriksson!

Tack för mig! Vi ses på Hovet!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN