BLOGG: Barry Smith, ett kontroversiellt och vågat coachval Djurgården

Hej, nu är jag på gång igen! Vi entusiaster och äkta hockeyfantaster har i veckor spekulerat om vem som ska ta över rodret efter Robert Ohlsson. Listan har gjorts lång och förhoppningarna har varit stora.

När Barry Smith presenterades i går, var det med förvåning vi mottog nyheten. Visst hade han funnits med i spekulationerna, men det var ingen som tog dessa uppgifter på allvar. Det kunde helt enkelt inte vara sant! Dessutom hade ju både vd:n och sportchefen i Djurgården sagt att det skulle bli ett oprövat kort!

Men vid det här laget har vi lärt oss att Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson är smart och en person som går sin egen väg. Att valet föll på 68-årige Barry Smith får ses som en djärv satsning, men magkänslan säger att det var ett desperationsval.  Rätt eller fel får tiden utvisa.

Annat vägval

Barry Smith är visserligen väl meriterad och trots åldern alltjämt nyfiken på att åstadkomma mera. Ändå har jag mina tvivel om att han kommer att föra Djurgårdsandan vidare och fortsätta på den inslagna väg som klubben valt.

Han kan vara hur kompetent och väl meriterad som helst som coach, men är han verkligen den Djurgården behöver.

Ett starkt kort i båset, javisst! Men vare sig Smith eller någon annan ändra på det spelsystem som är Joakim Erikssons signum.

En utmaning

Trots att den viktiga posten med coach nu är klar så återstår en tuff utmaning. För vem i hela världen vågar anta utmaningen och ställa sig som assisterande tränare bredvid denna karismatiske Barry Smith!

Jag kan bara hoppas att man väljer några som har ett Djurgårdshjärta och att det inte är några ja-sägare.

Det måste vara några som är starka nog att de både vågar ifrågasätta hur Djurgården ska spela och hur laget ska agera.

Det är inte bara starka kort i båset som behövs till nästa säsong. Spelarmaterialet måste få ett lyft och mera spets.

Sen hoppas jag att Djurgården satsar på bättre kommunikation till alla dem som ger sitt yttersta för klubben. Det har varit uruselt sen Jesper Björk lämnade.

Det är som sagt en hel del som måste förbättras innan jag med flera signar säsongskort!

Jag önskar lycka till och hoppas på fullt hus på Hovet nästa säsong!

Tack för mig!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN