BLOGG: Ännu en färgstark profil lämnar tyvärr SHL när Dick Axelsson slutar

Hej, nu är jag på gång igen! Igår briserade nyhet som inte var helt oväntad – Dick Axelssons långa karriär är över.

Jag kan bara beklaga Dick Axelssons beslut att lägga skridskorna på hyllan. Svensk hockey går därmed miste om en av de färgstarkaste profilerna. En lirare som vi genom åren lärt oss att hata och älska. Det är alltså dags att ta farväl av en av svensk hockeys giganter.

Men jag kan inte annat än undra, varför Axelsson, kastar du in handduken nu? Du är ju bara 34 år! Jagr fyller ju femtio och är still going strong.

Andefattigt utan retstickor!

Jag trodde aldrig att jag skulle säga att det kommer att bli tomt utan dig på isen!  Vem ska jag nu reta upp mig på och reta dem som utsett dig till ikon med?

Den bistra sanningen är – Dick Axelsson. Det är tyvärr inte många kvar inom SHL som är i närheten av att kunna reta och oroa både medspelare och motståndare och inte minst domarkåren som du Axelsson gjort genom åren.

För oss åskådare blir det allt för andefattigt! Och inners inne tror jag att spelarna liksom domarkåren och media kommer att sakna dig – Dick Axelsson.

Genom åren har jag sett dem komma och gå, de som satt färg på hockeyn, en del har gått över gränsen, men flertalet av dem har med glimten i ögat, liksom Dick Axelsson, oroat och roat oss supportrar. De har gett oss det där extra som gjort det värt att se matcherna.

Det är tur att Sylvegårdarna är kvar, i övrigt är det tunnsått med retstickor.

Ingen dussinlirare!

Alla vi som sett dig vet att du uträttat långt mycket mer än att bara reta upp allt och alla i din närhet på isen. Att du nött utvisningsbänken när laget som bäst behövt dig är saker vi kan blundar för i denna stund.

Vi kommer minnas dig som en puckskicklig spelare långt ifrån en vanlig dussinlirare. Ett spelgeni och en av få som under åren skämt bort oss med helt sagolikt läckra smörpassningar!

Jag önskar dig lycka till Dick Axelsson. Du säger att du ska ägna dig åt media, kanske bli expert ”för de som finns håller inte måttet”, enligt dig.

Tyvärr måste du då bli en vattenkammad och snäll Dick Axelsson. En som inte får säga något negativt.

Det är ju inget som passar kärringarna mot strömmen, med andra ord varken dig eller mig!

Vad du än väljer att göra, lycka till! Vi kommer att sakna dig på hockeyarenorna!

Tack för mig!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN