Sveriges bästa lag: ”Salming har varit med och bidragit”

Movember är på tapeten i hockeyvärlden. Filipstads IF är, med Thommy Foogde i spetsen, Sveriges framgångsrikaste lag när det gäller att tjäna in pengar till det välgörande ändamålet.

Jag har kört min grej på Facebook, säger Filipstads insamlingsansvarige Thommy Foogde till Hockeybladet.nu.

Under november månad, mitt under det mörka höstrusket kämpas det runt om i hockeyvärlden till en god sak. Med en gemensam kraftansträngning försöker man uppmärksamma om prostata och testikelcancer genom att samla in pengar till den stora samhällsfrågan, som uppmärksammar mäns hälsa.

En förening i Sverige som tagit Movember-kampanjen på största allvar är värmländska Filipstads IF i division två. Under lördagskvällen sprängde man även den magiska gränsen på 100 000 kronor efter en sen donation från en lokal bandyförening.

– Jag har kört på med min grej på Facebook. Alla som har varit med och bidragit har jag tackat på Facebook med ett inlägg. Sen kör vi även lite lotterier på våra matcher där vi har ungefär 600 besökare i snitt per match, säger Thommy Foogde.

Hela satsningen bakom den lilla klubbens stora framgångar sträcker sig tre år tillbaka. Det hela startade med att Thommy och Filipstads lagkapten Sammy Svensson påbörjade detta arbete som växt år för år.

Salming bidrar

Projektet i Filipstad har uppmärksammats av en av Sveriges främsta genom tiderna, gamle storbacken Börje Salming har bidragit till insamlingen. Framgångssagan stannar inte där, om en vecka väntas ytterligare ett större belopp inkomma när Filipstad spelar två movember-matcher under helgen.

– Ja det är helt fantastiskt, det har bara ökat på varje år. Och nästa helg får vi in ytterligare med pengar, detta stannar inte här. Det här kommer bli en snackis i hockeysverige de, det lovar jag, avslutar Thommy Foogde till Hockeybladet.nu.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN