Nya lagkamraterna om Duchene: ”Mer potential än de flesta tror”

Han har spenderat knappt en vecka som Ottawa-spelare. Hans nya svenska lagkamrater hyser redan stor respekt för den tidigare Colorado-spelaren Matt Duchene.

Fredrik Claesson, Erik Karlsson och Johnny Oduya fick i veckan en ny lagkamrat. En spelare som de senaste säsongerna ackompanjerat Gabriel Landeskog i Colorado. När jättetrejden väl blev klar var det nästan ett år efter att Matt Duchene lämnat in sin önskan om att bli bortbytt. Några som är nöjda med det senaste tillskottet är just Ottawas Fredrik Claesson och Erik Karlsson.

Nya lagkamraten: ”Konstigt för honom”

Matt Duchene debuterade alltså för Ottawa i Globen i fredagskväll. Han gjorde det mot sina gamla lagkamrater. Han lämnade för knappt en vecka sedan sina tidigare lagkamrater mitt under match efter att ha blivit trejdad. Han smög i princip av isen tätt bakom en skadad nu före detta medspelare. Svensksuccén från igår, Fredrik Claesson, tänker sig att det måste kännas konstigt att direkt ställas mot sina forna lagkamrater.

– Han är en grym spelare och det är väl ganska konstigt för honom att spela mot sitt gamla lag direkt. Han är en nyckelspelare och kommer att bli viktig för oss. Förhoppningsvis så jobbar han sig in i det, säger målskytten Claesson.

Professionell Duchene hyllas

Stockholmaren Claessons backkollega, Erik Karlsson, är även han positiv till lagets nya spelare. Att det är svårt att komma till ett annat land, en ny stad och det med ett nytt lag är förståeligt.

– Vi vet vilka kvalitéer han besitter. Självklart så kommer det ta lite tid att anpassa sig till hur vi spelar och vårt spelsystem. Sedan att vara med ett nytt lag och i en helt annan stad till och med. Han har hela tiden varit professionell i allt han gör. Så väl före som under och efter matchen, säger han.

Tålamod kommer att bli ledordet men spelare har bytt klubbar hastigt och lustigt förut. Dock är det självklart speciellt att ställas mot sin gamla klubb i ett dubbelmöte direkt. Samtidigt så är Duchenes nya lagkapten säker på att bytet kommer att ge utdelning med tiden.

– Det är ingen enkel sits att sitta i och vi det är klart att han kommer att behöva tid. Alla vet vilken potential han har. Under säsongens gång kommer alla förstå att han passar väl in i gruppen och spelsystemet, säger Karlsson och avslutar:

– Han har mer potential än de flesta egentligen tror. Det säger det mesta.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN