Ratade klubbikonen: ”Jag känner inget sug efter hockey längre”

Hockeybladet når den ratade klubbikonen Martin Thörnberg i sommarvärmen. Han är fortfarande i chock att HV71 ratade honom.
– Jag känner inget sug efter hockey längre, säger han till Hockeybladet.

Nu har det gått tre månader sedan klubbikonen Martin Thörnberg ratades av HV71, en klubb han spelat för i nästan hela livet. Förutom tolv matcher i Oskarshamn säsongen 2004-2005 och fyra säsonger i KHL har han varit moderklubben trogen. Totalt blev det 14 seniorsäsonger och hela fyra SM-guld i Jönköpingklubben. Nu är det slut, HV71 är inte aktuellt för framtiden och just nu är inte ishockey den största prioriteringen i sommar.

– Jag känner inget sug för hockey längre. Jag tränar på, men det är verkligen inte hockey som är i fokus nu, säger Martin Thörnberg till Hockeybladet.

Har du någonsin varit i en sådan situation att hockeyn inte är en drivkraft?

– Nej, hockeyn har varit mitt största intresse i hela livet och nu är det rätt tomt.

Tre månader sedan beskedet

Det har nu gått nästan exakt tre månader sedan beskedet från HV71:s sportchef Johan Hult kom med beskedet att klubbikonerna Martin Thörnberg och Oscar Sundh inte skulle få förlängt kontrakt. Det kom som en chock för Thörnberg, som så sent som säsongen 2018/2019 var lagkapten i klubben.

– Det var inte det beskedet jag trodde att jag skulle få. Det svider fortfarande, säger Thörnberg.

Det här med att suget är borta är något som återkommer under vårt samtal. När det gäller framtiden har han inte orkat ta tag i något alls. Han får träna med den lokala Hockeyettanklubben Dalen, det har den före detta lagkamraten i HV71, Per Gustafsson idag sportchef i Dalen, lovat honom. Någon ny klubbadress finns inte, inte än i alla fall.

– Jag har inte några erbjudanden på bordet som det ser ut idag.

Det enda Martin Thörnberg vet idag att han kanske kommer att spela hockey i höst och vilket som är det enda laget han skulle tacka nej till att spela i.

– Jag skulle tacka nej till HV71, det finns personer som skulle behöva bort först. Sen finns det inga andra klubbar som jag skulle rata, säger han.

Kommer att sakna publiken

Vilken klubb Thörnberg än kommer att hamna i till hösten eller en bit in i vintern, är han dock säker på att han aldrig skulle säga att han kommer för publikens skull. Den kärleken har han till HV-publiken.

– Jag kommer att sakna publiken, den stämningen som finns här finns ingen annan stans. Det går inte att jämföra.

Hur ser du på att du är en publikfavorit i HV71?

– Det är inget jag har känt under åren jag spelade, jag fick massor med meddelanden om det när jag slutade. Det värmer så klart.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN