NHL 19: Svenske Timmy är bäst i världen – ”Väldigt härlig känsla”

Svensken Timmy Renud placerade sig på första plats i spelet NHL 19 i fredags. Hockeybladet har pratat med den skickliga TV-spelaren.
– Det var en väldigt härlig känsla, säger han till Hockeybladet.
Det var under fredagseftermiddagen som Timmy Renud placerade sig som nummer ett på rankinglistan i spelläget ”onlinespel” i spelet NHL 19.
 
– Tanken på att man ligger etta i världen på någonting är rätt häftig oavsett vad det är. Den bedriften kan ingen ta ifrån en. För att ligga etta måste man spela väldigt mycket och framför allt vinna matcher. När man är rankad högt och förlorar en match mot sämre rankade motståndare så får man väldigt mycket minuspoäng och sjunker snabbt i rankinglistan. Det gäller alltså att vara på topp i varje match för att inte förlora, säger Timmy Renud till Hockeybladet.

Försöker vara positiv

Timmy Renud bor i Växjö men är född och uppvuxen i Skåne. Däremellan har han spenderat ett par år i Norge. På fritiden umgås han med familjen, spelar innebandy och följer sport och speciellt ishockey.
 
– Jag försöker ständigt vara positiv, glad och framför allt vara mig själv. Livet blir betydligt lättare och roligare då, jag lovar. Dessutom hoppas jag att det smittar av sig på andra. Vi behöver mer kärlek, lycka och glädje i vår värld och mindre hat, fördomar och förtryck.

Spelar intensivt

NHL 19 är ett spel ishockeyspel till konsolerna Xbox One och Playstation 4. Timmy spelar på den förstnämnda konsolen och beskriver NHL 19 så här:
 
– Jag har spelat samtliga NHL-spel intensivt sedan 1993 och tycker utan tvekan att NHL 19 är det bästa spelet någonsin. Kontrollen på spelarna och pucken har utvecklats enormt, enligt mig, till det här spelet. Jag tycker personligen det är betydligt ”lättare” att vara bra på det här spelet med tanke på att det går snabbare och man måste vara mer fingerfärdig och alert än någonsin. Är man det så vinner man många, många matcher.
 
Timmys NHL-spelande började 1993 och det har lagt grunden för hans utveckling inom spelet.
 
– Sedan tidig ålder började jag få stort intresse för att leka med klubba och boll. När pappa, 1993, köpte SuperNintendo till mig, med bland annat NHL 93, började mitt stora intresse för hockey, NHL och själva TV-spelet. Jag älskade spelet direkt. Jag lärde mig snabbt hur man skulle spela för att vinna och har spelat samtliga spel intensivt sedan dess. Det har, av förklarliga skäl, gjort att jag är rätt hyfsad på NHL-spelen. Övning ger färdighet, som de brukar säga.

”Något väldigt speciellt över årets Malmölag”

I SHL håller Timmy på Malmö Redhawks och det har han gjort sedan 1993 när hans pappa tog med honom på en Malmömatch. Han är mycket positiv till lagbygget denna säsongen.
 

– Jag har en otroligt bra känsla över årets Malmö-lag. De har varit i semifinal två år i rad och har stuvat om aningen i laget. Man har gjort sig av med stjärnspelare och byggt ett mer kollektivt, tungt och fysiskt lag. Man är verkligen en lagmaskin som inte kommer vika ner sig en tum. Det kommer inte bli lätt att besegra Malmö i år, var så säker. Jag tror att man tar en av de sex direktplatserna till kvartsfinal och väl där kan allt hända, det har vi sett förr. Det är något väldigt speciellt över årets Malmö-lag, som jag aldrig tidigare sett och jag tror på fullt allvar att det kan bära hur långt som helst, avslutar Timmy.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN