Karlsson hyllar ”Foppa”: ”Någon folk ser upp till”

Han är en av världens bästa. Erik Karlsson passar på att hylla Peter Forsberg, en av tidernas bästa och beskriver hur folk här hemma ser upp till ”Foppa”.

NHL-hockey på svensk mark och självklart har även de tidigare storstjärnorna fått ta plats. Bland annat möttes Peter Forsberg av kvällens kanske största jubel. Han släppte skötte det ceremoniella nedsläppte mellan de svenska lagkaptenerna Erik Karlsson och Gabriel Landeskog inför matchen. Den förstnämnda, världens kanske bästa ishockeyspelare, är inte sen att stämma in i hyllningskören av ”Foppa” när han kommer på tal.

– Han har haft stor inverkan på utvecklingen av svenska hockeyspelare. Sedan är det inte bara här i Sverige utan även i NHL, säger Ottawa-kaptenen Karlsson efter den första av två matcher i Stockholm.

”Etablerade sig som en av de bästa”

Peter ”Foppa” Forsberg hann göra sig till en hjälte redan innan han tog klivet in i världens bästa liga. Han hade knappt hunnit gå ut gymnasiet innan han tog med sig ett OS-guld hem. Det gjorde han efter ha avgjort med den mest klassiska straffen i svensk ishockeyhistoria. Han blev tidigt en förebild och en ikon i både Sverige som i Nordamerika, något Erik Karlsson lägger stor vikt i.

– Han kom över och etablerade sig som en av de bästa spelarna i ligan. Han är någon folk ser upp till här i Sverige efter allt han har gjort för landslaget med medaljerna och målen han gjorde.

Efter barndomsminnena: ”Betyder mycket”

Karlsson själv var inte ens fyra år gammal när det där OS-guldet i Lillehammer bärgades. Dock är minnena inte färre för det. Ögonblicken Peter givit svensk hockey och avtrycken han satt i Nordamerika är stora även för dagens stjärnor. Att sedan få ha Peter i Globens korridorer som en del av händelserna här är även det speciellt för samtliga inblandade.

– Det är kul att se att han är en del av allt som pågår här och med oss som är här. Att ha honom här, efter att ha sett honom spela när vi växte upp, betyder mycket. Även för fansen är det kul att se honom häromkring och vara en del av det här.

LÄS MER: Svensken om raketen och polarens psykningar

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN