MONSTERAVSTÄNGNINGEN: Får straffet kraftigt sänkt

Hockeybladet har tidigare rapporterat om Alexander Rindå, som stängdes av i två år från all idrott, även träning. Nu får han straffet kraftigt sänkt.
– Jag är inte nöjd, men glad att straffet sänks, säger Rindå till Hockeybladet.

Monsteravstängde Alexander Rindå får straffet kraftigt sänkt av Disciplinnämnden och Rinksdrottsnämnden, RIN, fastslår straffet. Rindås straff sänks med sex månader, till ett år ett halvt år.

I den första domen stängdes Rindå av i två år från deltagande och träning i samtliga idrotter inom Riksidrottsförbundet, RF. Det är det hårdaste straffet som kan utdömas om det inte handlar om dopning. I sin ändring av domen skriver disciplinnämnden följande:

”Disciplinnämnden ändrar Region östs disciplinkommittés beslut den 6 januari 2020, ärende nr D-RÖ-009742, på så sätt att avstängningen för Alexander Rindås ska gälla fr.o.m. den 16 december 2019 t.o.m. 16 juni 2021 och omfatta deltagande i tävling, uppvisning och uppdrag inom alla idrotter.”

– Jag är inte nöjd, det är fortfarande ett väldigt långt straff, men jag är glad att straffet sänks.

Får träna

Dessutom häver Disciplinnämnden beslutet om att Alexander Rindå inte ska få träna ishockey.

– Att jag får träna ishockey igen gör mig glad. Jag hoppas att jag får träna med min klubb under under tiden, säger Alexander Rindå.

Nu hoppas Rindå att tiden ska gå snabbt och ser fram mot säsongsstarten 2021 och han hoppas dessutom ta plats i något lag som passar honom.

– Många snackar om att de har världens längsta försäsong, här vinner jag i alla fall, avslutar Rindå med ett snett leende.

Disciplinnämnden sänkte alltså straffet med en fjärdedel, ett halvår.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN