SHL: Tre spelare stängs av i tolv matcher

Den senaste omgången i SHL var en stökig omgång och nu stängs tre spelare av sammalagt 12 matcher och får böta 81 438 kronor.

Tre spelare stängs av i tolv matcher tillsammans och får böta 81 438 kronor. Hårdast straffas Rögles Eric Gelinas, som stängs av fram till sista omgången eller fem matcher och tvingas böta 58 938 kronor.

Gelinas döms av disciplinnämnden för en boarding. Tacklingen sker sent på en icke puckförande spelare, är onödig, vårdslös och respektlös, samt medför stor skaderisk, skriver SHL på sin hemsida.

Joel Lundqvist

Frölundas kapten Joel Lundqvist stängs även han av fem matcher, men får i jämförelse endast 22 500 kronor i böter.

Lundqvist döms av disciplinnämnden för en huvudtackling. Tacklingen sker på en puckförande spelare som i och för sig är tacklingsbarm tacklingen sker dock med en uppåtgående rörelse med vänster axel som innebär att axelkåpan träffar huvudet som medför skaderisk, skriver SHL på sin hemsida.

Dessutom räknas Lundqvists huvudtackling som ett återfall efter domarattacken tidigare den här säsongen.

Djurgårdens Albin Grewe stängs av i Djurgårdens två nästkommande matcher. Albin Grewe får anses vara drivande i slagsmålet, som sker med handskar på vilket medför skraderisk, skriver SHL på sin hemsida.

I länkarna till SHL:s hemsida kan du se bildmaterialet som disciplinnämnden dömde efter.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN