I BACKSPEGELN: Miraklet i Sunne 1994

Hockeybladet lanserar ”I BACKSPEGELN”. En serie där vi minns lite mer sjuka saker än vanligt. Under den första delen kommer vi att blicka tillbaka till 1994. 

I BACKSPEGELN kommer ni att få återuppleva och minnas tillbaka på mer eller mindre sjuka händelser i ishockeyns värld. Det kan vara alltifrån helt makalösa vändningar till slagsmål, sjuka prestationer och andra helt oförutsedda situationer. Välkommen till Hockeybladets ”I BACKSPEGELN”.

Här i det första avsnittet, eller artikeln blickar vi mot de värmländska skogarna och Sunne. Året är 1994 och vi har en kvalmatch mellan hemmalaget och Munkfors, ett väldigt laddat derby. Förutsättningarna är enkla. Vinnaren tar steget upp till Division 1 och slutar matchen oavgjort (ja det kunde göra det på den tiden) är det Munkfors som tar steget.

Far år hälvätä – fi fan 

Hemmalaget Sunne utökar med mindre än två och en halv minut kvar av matchen till 6-4. Målskytten är ingen mindre än Johan Pennerborn, numer tränare i Färjestad. Klacken skanderar ”segern är vår” ”Ettan här kommer Sunne” och så vidare. De till och med uppmanar Munkfors-klacken att sätta sig ner. Ingenting kan stoppa dom.

I klippet nedan får vi följa de sista minuterna från läktarplats. Där ett smärre mirakel sker och inte har uttrycket ”Den som skrattar bäst, skrattar sist” fått en större innebörd.

Hur gick det sen då?

Jo Sunne fick en gratisplats till Division 1 året efter. Förra säsongen vann Munkfors Hockeytvåan överlägset medan Sunne kom femma i Hockeytrean.

Har ni egna minnen från denna match. Eller har ni en annan story ni vill dela med er av. Tveka inte att kontakta oss. Mejla redaktionen@hockeybladet.nu

Vill ni få mer av våra artikelserier. Klicka här >>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN