GRANSKNING: Gangsterledaren är cupgeneral i AIK

Hockeybladet har bekräftat uppgifter vi fått om att den före detta gangsterledaren är cupgeneral i AIK. Han är känd i gangsterkretsar och har bland annat misshandlat sin förra flickvän vid ett flertal tillfällen.

Hockeybladet fick uppgifter om att den före detta gangsterledaren är cupgeneral i AIK. Han basar för påskcupen Scandic Hockey Cup som spelas i Ritorps ishallar i Solna 10-12 april 2020. Oroliga röster gör klart för Hockeybladet att det inte står helt rätt till när en före detta gangsterledare ska vara ansvarig för en ungdomscup. Det som oroar dem är just att han dessutom dömdes till fängelse för grov misshandel av sin dåvarande flickvän och dessutom skenavrättade henne.

– Det skulle kännas olustigt att ha sitt barn med i den cupen, säger en uppgiftslämnare till Hockeybladet.

– Jag ser allvarligt på detta, det är en av Gozzis (Anders redaktionens anmärkning) värvningar. Tydligen gjorde han inte bort sig förra året, så han fick vara kvar. Det är skrämmande och ovärdigt AIK, säger en källa som tidigare jobbat med klubben.

Två års fängelse

Hockeybladet väljer att inte gå ut med namnet på den före detta gangsterledaren, men vi kan berätta att han 2005 misshandlade sin dåvarande flickvän kraftigt och skenavrättade henne i parets bostad. Han tog enligt domen som Hockeybladet tagit del av strypgrepp på kvinnan, kastat henne ur sängen och flertalet andra grova saker mot henne som gav honom ett fängelsestraff på två år och att betala ut ett skadestånd på totalt 80 000 kronor till kvinnan. Domen mot honom föll i februari 2006. Han har även flera domar mot sig.

Poserade med ökänd gangster

Cupgeneralen har poserat med den ökände ledaren för Original Gangsters Dano Acar och han ska ha varit ledare för Stockholmsdelen av Original Gangsters. För Nyheter 24 bekräftade han att han var president för den ökända MC-klubben MC Mongols Skandinavien. En klubb som senare kastade ut honom.

– Ja, det stämmer att jag är president för Mongols MC Skandinavien, sa han till Nyheter24 2011.

Där syns han också posera i MC-klubbens väst med märkena ”President” och ”Scandinavia” på.

Vi har tidigare den här veckan avslöjat att AIK Hockey har miljonskulder hos Skatteverket och har hamnat hos Kronofogden för indrivning. Vi har också berättat att föräldrar plockar ut sina barn och ungdomar ur AIK Hockey för andra lag. Dessutom bekräftar nu AIK Hockeybladets avslöjande att ungdomsansvarige Taro Nihei slutar i klubben efter säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN