AIK-KRISEN: Ungdomsspelarna flyr klubben – ungdomsansvarige lämnar

Igår rapporterade Hockeybladet om den ekonomiska krisen i AIK. Nu kan vi berätta att ungdomsspelarna flyr klubben. Dessutom har klubbens ungdomsansvarige gjort klart med ny klubb.
– Det finns lag med bara tio tolv spelare kvar, säger en ungdomsförälder till Hockeybladet.

Hockeybladet kan berätta att krisen i AIK inte bara handlar om ekonomi, nu flyr ungdomsspelarna klubben. Hockeybladet har pratat med en förälder som berättar om krisen inom AIK ungdomshockey. Ilskan är stor i föräldragrupperna och flera har redan tagit sina spelare ur klubben.

– Det finns spelare som gått till Solna, Djurgården och andra hockeyklubbar där det fungerar bättre, säger föräldern till Hockeybladet och fortsätter:

– Ledarna är inte ens rätt utbildade och det är snudd på katastrof. I ett av lagen har klubbens ungdomsansvarige, (Taro Nihei, redaktionens anmärkning) tvingats ta över för att tränarna slutade.

Bekräftar avhopp

AIK:s ungdomsansvarige Taro Nihei bekräftar för Hockeybladet att han har tvingats kliva in i ett ungdomslag eftersom tränaren har slutat.

– Det stämmer, det handlar om att han har fått andra arbetsuppgifter och därmed inte kunde fortsätta, säger han till Hockeybladet.

Nihei själv ska, enligt ett par av varandra oberoende källor till Hockeybladet, ha sagt upp sig från AIK Han ska ta över J18 i Södertälje, enligt vad Hockeybladet erfar.

– Jag kan inte säga något om det just nu, säger Nihei.

Inavel

Enligt en kritisk person som har stor insyn i AIK:s ungdomshockey handlar det om att klubbens ungdomssektion har misskötts länge. Det är en struktur som byggts upp på fel sätt under många år.

– Det är inavel i AIK, det är Gozzi (Anders, sportchefen) som styrt och ställt, Det har blivit kaos. Jag hoppade av för några år sedan, det gör ont i ett AIK-hjärta att se hur klubben sköts, säger källan.

Både föräldern och den före detta anställda vittnar om att flera lag har svårt att få ihop lag till matcherna. Det enda laget som funkar bra är J18.

– Dick Tärnström ska ha en stor eloge för hur han har byggt upp hockeygymnasiet. Det är därför J18 går så bra, säger det före detta medarbetaren.

Var är pengarna

Föräldern känner sig uppgiven med att ha sitt barn spelandes i klubben. Nästa säsong blir det spel i en annan klubb berättar föräldern. Samtidigt som skarp kritik riktas mot klubben och aktiebolaget.

– De snor ju ungdomarnas pengar och slänger in det i A-laget. Det är helt förkastligt, det är bland annat därför många föräldrar plockar ut sina barn ur klubben.

Det bubblar ordentligt inom AIK nu, imorgon berättar vi mer om turerna inom klubben.

Hockeybladet har fortsatt sökt Anders Olsson, vd för AIK Ishockey AB.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN