AVSLÖJAR: AIK:s miljonskulder hos Kronofogden

Här är AIK:s miljonskulder hos Kronofogden. Krisklubben har skatteskulder som nu ligger för indrivning. Det är inte bara på isen det går tungt för AIK.

AIK har dragit på sig skatteskulder och nu har de förfallit till indrivning. Här avslöjar Hockeybladet AIK:s miljonskulder hos Kronofogden.

Sammanlagt rör det sig om drygt en miljon kronor som Skatteverket har skickat till Kronofogden fördelat på både AIK Ishockey AB och AIK Ishockeyförening.

Aktiebolaget

AIK Ishockey AB har störst skatteskuld som ligger för indrivning hos Kronofogden, totalt är det 895 498 kronor som skickades över från Skatteverket den 2 februari i år.

Förra säsongen hade AIK Ishockey AB en omsättning på drygt 34 miljoner kronor och företaget gick back närmare tio miljoner kronor, 9 851 000 kronor. Totalt har AIK Ishockey AB gått back 54 927 000 kronor sedan degraderingen till Hockeyallsvenskan 2014.

Enligt Skatteverket har bolaget obetalda moms och arbetsgivaravgifter på 526 126 kronor, om de inte har betalats inom de senaste dagarna.

På sin hemsida skriver AIK att det ser ut att klubben går back minst tre miljoner back den här säsongen.

Det finns flera av varandra oberoende källor som uppger för Hockeybladet att bolagets vd Anders Olsson lyfter en lön på 120 000 kronor i månaden och att sportchefen Anders Gozzi ska ha en lön på 70 000 kronor.

Föreningen

Även den ideella föreningen AIK Ishockeyförening har en skatteskuld som ligger för indrivning hos Kronofogden. Här är summan 154 060 kronor som Skatteverket skickade in, också det den 2 februari i år.

Den ideella föreningen har enligt Skatteverket obetalda arbetsgivaravgifter på 80 985 kronor, om de inte har betalats inom de senaste dagarna.

Totalt har bolaget och den ideella föreningen skulder hos Skatteverket på 1 656 669 kronor.

Hockeybladet har sökt AIK:s vd Anders Olsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN