Målvaktslegendaren om Petrov: ”Tyvärr kunde man aldrig få någon kontakt”

Under tisdagsmorgonen möttes hockeyvärlden av ett tragiskt besked att Vladimir Petrov, 69, gått ur tiden. Petrov skördade stora framgångar under 70-talet.
– Han var en jäkla robust spelare, han flyttade man inte på hur som helst, berättar förre Tre Kronor-målvakten Göran Högosta för Hockeybladet.

Hockeyvärlden vaknade idag upp till beskedet att Vladimir Petrov lämnat det jordiska efter en tids kamp mot sjukdom. Petrov som var en del av den fruktade 70-talskedjan tillsammans med Boris Michajlov och Valerij Charlamov för Sovjetunionen.

En som mötte den rejäla ryssen var den legendariska Tre Kronor-målvakten Göran Högosta som lyckades stoppa ”The Big Red Machine” under VM i Wien 1977 och tog Sverige till final mot Tjeckoslovakien.
För Hockeybladet berättar han om Petrov och att det var svårt att få kontakt med Sovjetspelarna.
– På den tiden så tyvärr kunde man aldrig få någon kontakt med ryska spelare för de hade polisen med sig för att dem inte skulle hoppa av. De såg till att spelarna inte hade någon kontakt med motståndarlagen och sånt där. Även om vi bodde på samma hotell så var de strikt hållna. Sen var de ju dåliga på engelska så man fick aldrig någon riktigt kontakt

”Han flyttade man inte på”

Men helt bakbundna var inte de sovjetiska spelarna enligt Högosta, även om de inte hade kontakt med andra lag. Bland annat Petrov tog chansen att smita ut när han väl fick den.
– Vissa av dem var mer öppna än andra. Men Petrov var lite social och så. Han gled iväg ut om det var speluppehåll och ta någon pilsner och försöka ha lite roligt, berättar han och fortsätter:
– Han var en jäkla robust spelare, han flyttade man inte på hur som helst.

Vladimir Petrov blev 69 år gammal innan han inatt somnade in i sviterna av cancer.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN