HC Dalen: ”Siktar på riktigt publikrekord”

HC Dalen tog innan jul steget upp i Hockeyettan och har inlett säsongen bra. Två vinster och en förlust har laget öppnat med. Förra gången HC Dalen spelade en match i Kinnarps Arena då stod Troja/Ljungby för motståndet. Då blev det förlust med 8-1 inför 1432 åskådare på plats.

Tabergs dalens stolthet HC Dalen tog innan jul klivet upp i Hockeyettan. Dalen har börjat säsongen väldigt bra och man har två vinster och en förlust på de tre inledande matcherna. Något HC Dalens ordförande Calle Jonsson för hockeybladet förklarar.

– Gruppen i år är helt fantastisk. Det finns sådana vinnarskallar och karaktärer i gruppen. Och vi har verkligen lyckats hitta helt rätt folk och spelare. Vi vill inte vara en klubb som spelare ”kommer till” eller mellanlandar i. De som ska representera HC Dalen ska brinna för hockeyn och beredda att göra allt. Det tycker jag att vi har säger ordförande Calle Jonsson.

Vill skicka ett tack till Kristianstad

Senast HC Dalen spelade match i Kinnarps Arena så stod Troja/Ljungby för motståndet och även om inte resultatet var vad man hoppades på så är man nöjd över evenemanget som HC Dalen har som avsikt att genomföra en gång per säsong.

– Tanken från början var att vi ska spela en match per säsong i Kinnarps Arena. Men det är mycket som ska klaffa dels med SHL, SDHL eller andra event som sker i Kinnarps. Denna gången klaffade allt perfekt och vi gavs möjligheten att spela på en lördag. Då damerna spelar på söndag och herrarna är uppe i Stockholm. Men jag vill samtidigt skicka ett stort tack till Kristianstad som ställde upp att flytta matchen som egentligen skulle spelas på söndagen.

Siktar på riktigt publikrekord

Nuvarande poängrekord är räknat till 5 176 personer som såg Södertälje/Huddinge drabba samman. Och även om man såklart vill att det rekordet ska bräckas så är det inte på något sätt avgörande utan det är tillställningen i sig som är rolig och ska ses som en kul grej enligt Jonsson.

– Om vi ”bara” kommer upp i 3 000 personer så gör det inte speciellt mycket. Allt ska ses som en kul grej. Men samtidigt så är det klart att vi vill ge Jönköping som hockeystad ett riktigt rekord, det är staden värd. Man får inte glömma bort att till det nuvarande rekordet mellan Södertälje/Huddinge så delades det ut 4 000 gratisbiljetter. Så vi siktar på ett riktigt rekord.

Samarbete med HV71 och Coop Konsum

På senare år har samarbetet mellan HV71 och HC Dalen utökats och HV71 gör vad dom kan för att hjälpa HC Dalen ta sig an rekordet i form av marknadsföring på olika sätt. Även Coop Konsum i Tabergs dalen hjälper till med rekordförsöket. Biljettpriserna ligger på 100 kronor för onumrerad sittplats, pensionärer betalar 50 kronor och ungdomar upp till 17 år går in gratis.

– Coop Konsum i Tabergs dalen som består av tre affärer hjälper oss med biljettförsäljningen. Köper man biljetten i någon av deras butiker så går Coop in med sponsring av halva biljettkostnaden. En biljett för en vuxen kostar 100kr. Men handlar men den i någon av deras butiker i Tabergs dalen så kostar det bara 50kr per biljett.

Vill HV71 som förening ha något betalt för att ni ska få genomföra evenemanget?– Det finns ingen kostnad med i bilden för HC Dalen att spela i Kinnarps Arena från HV:s sida mer än våra egna. När matchen börjar närma sig kommer HV71 att marknadsföra matchen på olika sociala medier där kan vi inte jämföra oss. På matchdag kommer HV71 hålla både pub och flera kiosker öppna.

Intäkterna från försäljningen i arenan hur fördelas det?
– Vi är först och främst tacksamma för att HV71 ger oss möjligheten att få spela i Kinnarps och vi vill inte ta på oss en för stor kostym. Men samtidigt sen så är jag övertygad om att när vi sätter oss ner och sammanfattar det hela så kommer HV71 vara givmilda, men det tar vi där och då avslutar Calle Jonsson.

Matchen mellan HC Dalen – Kristianstad spelas lördagen den 13/1 klockan 16.00 i Kinnarps Arena. biljetter köper ni genom att klicka HÄR.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN