SM-FINAL 2019: Vilket lag tar kommandot?

0
909
den femte finalen
Foto: Bildbyrån/Montage
I eftermiddag är det äntligen dags för den första matchen i SM-finalen mellan Frölunda och Djurgården. Här är matnyttig fakta inför eftermiddagens heta batalj där den stora frågan lyder: vilket lag tar kommandot i matchserien?
[event_teams 38942] Så var dagen äntligen kommen. Under söndagseftermiddagen är det dags för Frölunda och Djurgården att ställas mot varandra när finalmatch nummer ett ska spelas.

För Frölunda var det en enkel resa till finalserien. Göteborgslaget besegrade nämligen Luleå med 4-1 i matcher. För Djurgården var det betydligt tuffare. Laget från huvudstaden ledde med 3-1 i matcher mot Färjestad men tappade sin ledning till 3-3 och matchserien gick till en sjunde och avgörande match, där man i Löfbergs Arena i Karlstad vann med 4-1 och avancerande till finalen.

Hemmalagets bästa poänggörare mot Djurgården är Patrik Carlsson som bokförts för två mål och två assist under de fyra mötena i grundserien. Djurgårdens bästa poänggörare mot Frölunda är Daniel Brodin som stått för två mål och fyra assist mot SM-finalens sydligaste lag. I slutspelet är det Rhett Rakhshani och Ryan Lasch som står för flest poäng i Frölunda. De båda amerikanerna har bokförts för tolv poäng vardera, Rakhshani genom fyra mål och åtta assist och hans landsman Lasch producerade tre mål och nio assist. I Djurgården är det Sebastian Strandberg som leder den interna poängligan i slutspelet. Forwarden har noterats för sju mål och tre assist vilket ger tio poäng.

Djurgården har endast vunnit en gång mot Frölunda i SM-slutspelet. Året var 1994 och Stockholmslaget vann matchserien med 3-1. Sedan den matchserien har Frölunda vunnit tolv av 14 slutspelsmatcher mot Djurgården. Sedan milleniumskiftet har lagen ställts mot varandra i SM-slutspelet tre gånger (2002, 2004 och 2005) och Frölunda har vunnit samtliga tre matchserier.

Det finns många intressanta dueller i matchserien men en viktig kamp blir målvaktskampen. Att det kommer att bli en tuff duell mellan hemmalagets Johan Mattsson och gästernas Adam Reideborn är inget nyhet. Till den första finalmatchen kommer Mattsson med en räddningsprocent under slutspelet på 94,03% på tio matcher. Reideborn kommer till Scandinavium med en räddningsprocent på 91,72%.

I grundserien vann lagen två matcher vardera, men Frölunda tog fem poäng och Djurgården sex poäng. Hur matchen slutar i eftermiddag är nästan omöjligt att förutspå, men att det ska bli kul med SM-final är något undertecknad kan garantera. 15:15 släpps pucken – se till att hålla i hatten för då ska vi få se vilket lag som tar kommandot i matchserien.

Relaterade artiklar:
LAGKAPTENERNA: “Här är vinnaren av Le Mat 2018/19”
SM-FINAL 2019: Betyg på Djurgården inför finalen
SM-FINAL 2019: Betyg på Frölunda inför finalen

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem + 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.