SM-FINAL 2019: Betyg på Djurgården inför finalen

0
2746
Foto: Bildbyrån

På söndag spelas den första finalen i SHL-slutspelet. Hockeybladet har satt betyg på Djurgården inför finalen. Hur går det för Stockholmarna mot Frölunda?

Inför den stundande SHL-finalen har Hockeybladet satt betyg på Djurgården. Seriefyran Djurgården gör upp med serietrean Frölunda om SM-guldet. Frölunda tog sig till finalen efter att ha slagit Luleå med 4-1 i matcher, medan Djurgården lyckades besegra Färjestad i den sjunde och avgörande semifinalen.

Såhär har Hockeybladet betygsatt Djurgården inför finalserien.

Målvakter:

Adam Reideborn 5/5

SHL:s bästa målvakt och kommer med stor sannolikhet att vara förlorad för Djurgården efter säsongen. Hade det lite knackigt i serien mot Färjestad men hur mycket påverkade det att hans fru gick hemma höggravid? Kom tillbaka och släppte endast in ett mål i sjunde avgörande mot Färjestad. En storspelande Reideborn kan få Stockholmarna att gå långt.

Robin Jensen 2/5

Haft det stundtals tungt under säsongen men det har även funnits stunder där han briljerat, minns i februarimånad där hela Hovet sjöng hans namn efter 3-1 vinsten mot Malmö, hans första vinst på Hovet. Har stått alldeles för få matcher för att få ett högre betyg än en tvåa.

Backar: 3/5

Här finns det mer att hämta av backarna om man ska rå på Frölundas offensivt skickliga forwards. Robin Norell är den som stuckit ut lite extra hos Stockholmarna under slutspelet och får de ihop spelet så är dem och balanserar på en fyra men inte högre än så.

Forwards: 4/5

Innan säsongen drog igång så satte jag Djurgårdens forwards som seriens bästa forwarduppställning, tyvärr så har skador på ledande spelare slitit sönder den annars så starka uppställningen. Jacob Josefson är inte att känna igen, Dick Axelsson har inte varit det, men hittat tillbaka. Jacob Lilja har blivit alltför anonym. Får man det till att stämma så är det femplus, upp till bevis!

Tränare: 5/5

Går inte sätta annat en femplus på Robert Ohlsson, Stefan Nyman och Mikael Håkansson. Robert Ohlsson har vid flertalet gånger under säsongen gjort att Djurgården kommit tillbaka. Att åka till Karlstad för sjunde avgörande och vinna mot Färjestad. När man kommer från två matcher med 14(!) mål i baken, talar sitt egna språk. Nu ska det bli spännande att se de gamla kollegorna i olika spelarbås i finalserien.

Publik: 5/5

Hovet eller Globen spelar ingen roll, det kommer vara fullsatt oavsett. Allt annat än fem poäng på publiken med Järnkaminerna i spets vore orimligt. Har det varit högljutt under grundserien så går det knappt att föreställa sig hur det kommer vara under finalserien. På andra sidan står Goa Gubbar, herregud vilket jäkla liv det kommer bli!

Totalt: 24/30

Matchvinnare:

Utan tvekan faller valet på Sebastian Strandberg som gjort 13 poäng på 10 spelade slutspelsmatcher. Medan spelare som Josefson och Lilja försvunnit så har Sebastian tagit klivet framåt och dragit med sig Dick Axelsson, tillsammans bildar dom ett fruktat vapen för Djurgården.

Härförare: 

Daniel Brodin sätter jag som Djurgårdens härförare för sitt riv och slit. Behöver som många andra steppa upp några steg för att få igång sina lagkamrater. Oerhört viktig spelare för Djurgården. Brodin har en tendens att stundtals försvinna ute på isen, vilket man inte har råd med i finalserien.

Joker:

Jakob Lilja gjorde en kanonserie men har under slutspelet försvunnit. Alla vet att Lilja har vad som krävs för att göra poäng åt sitt Djurgården. I viktiga lägen så finns det en tendens till att det är är spelare man minst anar som kliver fram. Det skulle inte förvåna mig det minsta om det för Djurgårdens del är Jakob Lilja.

Betyg
1 – Inte godkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Väl godkänd
5 – Toppklass

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.