SM-FINAL 2019: Betyg på Frölunda inför finalen

0
1250
Foto: Bildbyrån
På söndag spelas den första finalen i SHL-slutspelet. Hockeybladet har satt betyg på Frölunda inför finalen. Hur går det för göteborgarna mot Djurgården?

Inför den stundande SHL-finalen har Hockeybladet satt betyg på Frölunda. Serietrean Frölunda gör upp med seriefyran Djurgården om SM-guldet. Frölunda tog sig till finalen efter att ha slagit Luleå med 4-1 i matcher, medan Djurgården lyckades besegra Färjestad i den sjunde och avgörande semifinalen.

Såhär har Hockeybladet betygsatt Frölunda inför finalserien.

Målvakter:

Johan Mattsson 5/5

Växlade upp en nivå till från kvartsfinalserien till semifinalserien och storspelade mot Luleå. Johan Mattsson, som har hela 94.03 i räddningsprocent, är en nyckelspelare för Frölunda och han kan mycket väl leda sitt lag till SM-guldet. Fortsätter han spela som han gjort under slutspelet kommer Djurgården få det väldigt svårt att göra mål.

Johan Gustafsson 2/5

Inte fått chansen i slutspelet än eftersom Johan Mattsson storspelat. Johan Gustafsson är en bra målvakt och han längtar nog efter att få chansen att visa det.

Backar: 4/5

En bra backbesättning som gör jobbet varje match. 4-1 i både kvarts- och semifinal tyder på att försvarsspelet sitter som de ska. Chey Genoway är den av Frölundas backar som spelar mest och har gjort flest poäng. Han tillsammans med succén Anders Grönlund blir väldigt viktiga för Frölunda i finalserien mot Djurgården.

Forwards: 5/5

Slutspelets bästa offensiv, med spelare som Rhett Rakhshani, Ryan Lasch och Simon Hjalmarsson som öst in poäng. Lagets forwards kommer sätta enorm press på Djurgårdens backar för att få spendera tid i anfallszon istället för egen försvarszon. Finns mängder med tänkbara matchvinnare bland Frölundas forwards. 38 gjorda mål på 10 matcher säger en hel del om hur bra deras offensiv varit.

Tränare: 5/5

Roger Rönnberg har tagit sitt lag till final igen. Den imponerade semifinalserien mot Luleå, där man vann med 4-1, visar på hur bra laget är. Sättet som laget spelar på och hur spelarna sliter för varandra är fantastiskt. Laget före jaget brukar man säga och det stämmer verkligen när man tittar på Frölunda.

Publik: 5/5

Svårt att ge annat än högsta betyg även här. Ett fullsatt och kokande Scandinavium kommer göra allt för att störa motståndarna och hjälpa sitt hemmalag. Så fort motståndarna har pucken, drar på sig en utvisning eller missar ett skott kommer dem få höra det från fansen. De kommer aldrig sluta sjunga för att hjälpa sitt lag till seger.

Publikkampen mellan Scandinavium och Hovet kan bli något vi sent kommer att glömma.

Totalt: 26/30

Matchvinnare:

Rhett Rakhshani eller Ryan Lasch? Både har storspelat under slutspelet och öst in poäng. Men valet faller på Ryan Lasch. Poängkungen från grundserien och kanske hela slutspelets poängkung när finalserien är färdigspelad.
Blir det han som skjuter guldet till Göteborg? Så kan det mycket väl bli.

Härförare:

Kaptenen Joel Lundqvist, Mister Frölunda. Killen som spelar med sådan passion och hjärta. Han besitter erfarenhet som få andra gör. Joel är ett ständigt orosmoment när han är på isen. Han snackar med domarna, påpekar domslut, tjafsar med motspelarna för att få dem ur spel.

Joel Lundqvist drömmer nog om att få lyfta pokalen inför ett fullsatt Scandinavium om några veckor.

Joker:

Det blir Samuel Fagemo. 19 åringen har spelat samtliga matcher i slutspelet och stått för fyra poäng. Gjorde mål i de två sista semifinalerna och hans självförtroende lär vara på topp. Skulle det låsa sig för lagets storstjärnor, kan Samuel, med sitt fina skott, vara den som leder laget framåt.

Betyg
1 – Inte godkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Väl godkänd
5 – Toppklass

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sex − fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.