SDHL-KVALET: Malmö vinner historiska matchen

Under torsdagskvällen spelade Malmö SDHL-kval – ett historiskt möte för Malmö då det är första gången man nått till ett SDHL-kval.

Torsdagens möte mellan Malmö och Färjestad slutade 3-1 till hemmalaget. Det var en match som var intensiv och rolig att titta på. Mycket närkamper och farliga lägen – åt båda hållen. Hockeybladet listar tre anledningar till varför Malmö vinner matchen.

Matchen

Malmö tog ledningen tidigt i den första perioden, redan efter två och en halv minut. Fortsättningsvis i den första perioden fortsatte Malmö att mata skott mot motståndarnas målbur och lyckas också trycka in 2-0.

Man lyckas att utöka ledningen i den andra perioden till 3-0 i powerplay efter att en Färjestadsspelare åkt ut för holding.

I den tredje perioden lyckades Malmö nästan hålla tillbaka gästande Färjestad då man i slutskedet av matchen släpper in Färjestads första och enda mål då Malmö vinner den historiska matchen.

Jessica Campbell

Att utelämna Jessica Campbell från Malmös framgångar de senaste omgångarna, inklusive denna kvalomgång skulle varit ett allvarligt brott. En spelare som kan producera 14 poäng på sex matcher är otroligt viktig och en stor anledning till varför Malmö vinner den historiska matchen.

Bra specialteams

Man hade riktigt bra specialteams idag. Både powerplay och boxplay sken idag då man gjorde två mål i powerplay och lyckades stå emot X boxplays.

I powerplay lyckas man komma in i de farliga ytorna på ett riktigt bra sätt. Personerna i de farliga ytorna lyckas också göra sig fria med mycket skridskoåkning och rörelse.

Malmö boxplay ska ha en stor eloge då man faktiskt lyckas stå emot två lägen från motståndarna, man lyckas till och med att trycka ner Färjestad i deras defensiva zon.

Bra strukturellt spelsystem

Jag anser att man lyckas få till ett riktigt stadigt spel i Malmö. Man lyckas verkligen att få till ett bra spel med och utan puck.

Utan puck är man rörliga och letar hela tiden efter att vara i öppna ytor eller efter ytor som man kan stänga för att kontra motståndarna. Med puck är det passningsspelet som skiner, då man hittar snygga lösningar på pressituationer.