Matchrapport: Malmö vinner matchen i SDHL-kvalet

I kväll spelades det en historisk match för Malmös del. Det är första gången som Malmöflickorna spelar om en plats i SDHL. En match som Malmö vinner då matchen slutar 3-1.

Matchen gick utmärkt i hemmalagets favör. Man lyckades nämligen att ta ledningen redan efter två och en halv minuter spelade och kunde därefter lägga i lämplig växel och farthållare.

Matchrapport

Matchen började bra för Malmö. Man lyckades trycka in pucken bakom Färjestadsmålvakten redan efter två och en halv minut och det var Lovisa Mann som gjorde målet. Efter målet så började matchen spegla en tennismatch. Spelet vände åt både hållen och det var inte riktigt någon struktur i spelet. Malmö lyckas sedan utöka ledningen efter Jessica Campbells soloprestation när hon på ett snyggt sätt stänker upp 2-0 pucken i krysset bakom motståndarens målvakt.

Den andra perioden börjar hemmalaget återigen starkt med ett par farliga lägen i den offensiva zonen, men det resulterar inte i något mål. Medans minuterna tickar ner i den andra perioden går man ned sig rejält och tappar sin struktur helt i sitt spel, men som en skänk från ovan så får man ett powerplay där man lyckas trycka in en puck mellan benen på Färjestadsmålvakten och därmed utökar man ledning till 3-0.

I den tredje perioden får man i hemmalaget en utvisning med sig som skapar ett powerplay, men i deras powerplay händer det inte särskilt mycket. Man får även en utvisning mot sig och den lyckas man stå emot på ett riktigt bra sätt där man till och med lyckas trycka ned Färjestad i deras defensiva zon. I den tredje perioden så lyckas motståndarna trycka in ett mål, men det är inte mycket värt då det endast var drygt en minut kvar av den tredje perioden. Matchresultatet blev tillslut 3-1 till hemmalaget och Malmö vinner matchen i SDHL-kvalet.

02:31 1-0 Lovisa Mann (Campbell)

16:14 2-0 Jessica Campbell (Langlois, Anderberg Hansen)

32:21 3-0 Julie Jensen (Langlois, Lind)

58:43 3-1 Saga Nissas Thynell