U18-VM: De sänder Småkronornas semifinal ikväll

Börja förbered kaffe, snacks och matchtröjor. Ikväll med start klockan 23, spelar Småkronorna semifinal mot Kanada i U18-VM i Texas, USA.

De regerande världsmästarna i U18 är Småkronorna och efter ett gruppspel med både bra och mindre bra prestationer är Sverige nu framme i semifinal, efter seger mot värdnationen i kvartsfinalen. I semifinalen väntar svårast möjliga motstånd, Kanada, som Småkronorna förlorade stort mot i gruppfinalen. Hela 1-12 skrev de siffrorna till, men nu finns det chans till revansch.

– Det var riktigt dåligt mot Kanada senast, men vi har kommit samman som grupp och har tagit steg på vägen. Jag ser fram mot det, de kommer att få en tuff match, sa Liam Dower Nilsson, lagkapten i Sveriges U18-trupp till IIHF.com efter segern mot USA.

Imponerade insats

Sverige har genom tiderna haft det väldigt svårt mot USA i juniorlandslagen. I U18 sammanhang hade man endast tre vinster mot amerikanerna på arton försök. Men igår natt förbättrade man på den statistiken. Men nu väntar kanske den tuffaste motståndaren i Kanada, som är storfavoriter till att ta hem guldet. Efter en liten tuffare start i turneringen har Sverige fått upp ångan igen, så matchen mot Kanada kommer troligtvis bli en helt annan tillställning än lagens första möte.

Spännande semifinal

Att Kanada mönstrar ett bra lag denna VM-turnering är det inget snack om. Man har denna gång haft möjlighet att använda sig av spelare som spelar i den nordamerikanska juniorligan OHL, som varit inställd denna säsong. Så Sverige kommer verkligen få kämpa för att kunna gå segrande ur matchen. Förhoppningsvis kommer vi få se en spännande match med underhållande spel, där tre kronor kan fortsätta med sitt fina spel som man visade upp under kvartsfinalen.

SVT visar matchen

Tidigare matcher i U18-VM har sänds på Svenska Ishockeyförbundets playkanal, nu när det är dags för semifinal flyttar sändningen till SVT2 och SVT Play. Nedläpp är klockan 23.00, lägg gärna upp hur ni laddar för matchen i kommentarsfältet nedan eller på vår Facebooksida.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN