Vilka vinner Hockey-VM enligt spelbolagen?

Hockey-VM är äntligen igång efter att ha blivit framflyttad i några veckor till följd av pandemin. VM 2021 blir – trots att mästerskapet kommer spelas i sommarvärmen – en riktig höjdare för alla hockeyintresserade i ett läge där klubblagen i Europa har spelat klart för säsongen och hockeysuget alltjämt är stort.

Hockey-VM är en svårtippad turnering när det gäller guldvinnaren. Flera lag har realistiska möjligheter att gå hela vägen och vinna VM-guld den 6 juni om allt klaffar.

Det finns massvis av bettingsajter som erbjuder odds på hockey-VM 2021. Dels för enskilda matcher och hur det går i gruppspelet. Dels långtidsspel för vilket lag som vinner VM.

Ryssland är favoriter i hockey-VM 2021

En titt på oddsen gör gällande att Ryssland ligger bäst till att vinna hockey-VM – enligt spelbolagen.

Oddset ligger i vanliga fall på ungefär 3.50 gånger pengarna.

Det är utan tvivel fullt logiskt. Ryssland har visserligen inte direkt ett överflöd av många spelare som är framträdande i NHL, men det är å andra sidan inget unikt för årets upplaga av hockey-VM. Det har inte heller konkurrenterna heller och ryssarna står sig rent helhetsmässigt starka i ett konkurrensperspektiv.

Ryssland har sammantaget ett väldigt individuellt skickligt lag – både sett till offensiven och defensiven. Målvaktsbesättningen är också stark och i båset finns det mycket kompetens. Om Mikhail Grigorenko & Co får ihop det som lag och blir en samspelt lagmaskin finns det fantastiska förutsättningar att kamma hem den här titeln.

Flera lag som kan utmana Ryssland om VM-guldet

Konkurrensen är emellertid oerhört hård. Lag som till exempel Kanada, Tjeckien och Finland är seriösa utmanare. Lag med många vassa spelare och starka kollektiv där alla jobbar hårt för varandra. Det visar inte minst spelbolagens odds, där samtliga dessa lag ger under 7 gånger pengarna för en VM-titel.

Sverige kan såklart även lyftas fram i sammanhanget. Tre Kronor – med Anaheim Ducks-stjärnan Rickard Rakell i spetsen – är ett lag med flera slagkraftiga pjäser. Inte minst Victor Olofsson, Adrian Kempe och Marcus Sörensen i övrigt. Johan Garpenlövs manskap har en bra bredd och mix mellan olika spelartyper. Blandningen mellan unga spelare och lite mer rutinerade pjäser är också en fördel. Sverige som VM-vinnare till ungefär 7 gånger pengarna kan mycket väl vara värt en chanspeng. Där finns det ett stort spelvärde.

USA och Schweiz – som ligger på omkring 12 gånger pengarna hos många bettingsidor med svensk licens – är också lag som absolut inte ska räknas bort i jakten på att gå hela vägen i hockey VM 2021. Lag med mycket kompetens, men utan någon större press på sig. USA och Schweiz har allt att vinna i den här turneringen.

I övrigt, då? Nej, det känns för närvarande långsökt att något annat lag ska ta lyckas vinna hockey-VM 2021. Visst – lag som Tyskland, Lettland och Slovakien besitter kapaciteten för att röra om i grytan i enskilda matcher, men lär vara chanslösa i det långa loppet. Det är naivt att få för sig något annat.  Danmark, Vitryssland, Norge, Kazakstan, Italien och Storbritannien får vara glada om de överhuvudtaget vinner 1-2 matcher i gruppspelet i årets upplaga av hockey-VM.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN