NYA DOMEN: Albin Eklund får spela hockey idag

Efter attacken mot Västeråsspelaren Niclas Lehmann den 11 februari i år, stängdes Bodensspelaren Albin Eklund av från all idrott året ut. Nu Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd ändrat domen från Disciplinkommitté Norr. Från och med idag kan Albin Eklund spela ishockey igen.

Domen från Disciplinkommitté Norr kom den 16 februari och domen var stenhård. Bodenspelaren Albin Eklund stängdes av från all idrott året ut. Domen överklagades och nu kör Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd över beslutet och Eklund är fri att spela ishockey från och med idag.

Sågar beslutet

Disciplinnämnden totalsågar Disciplinkommitté Norrs hantering i ärendet och ändrar Eklunds avstängning till perioden 12 februari 2018 till 21 mars 2018, avstängningen gällde dessutom enbart ishockey.

I sitt beslut om att ändra domen mot Eklund påvisar nämnden att spelaren inte fick uttala sig. Något Eklund var upprörd över i intervjun med Hockeybladet tidigare i år.

– Nu har jag läst och det är mycket som inte stämmer, bland annat den ”lilla” detaljen där dom skriver att jag meddelat att jag inte velat yttra mig, problemet är att jag inte blivit tillfrågad om att yttra mig, sa Albin Eklund till Hockeybladet då.

Även domaren som anmälde Eklund blev förvånad över domen och Disciplinkommitté Norrs bedömning.

”Han tycker att det är märkligt att Disciplinkommitté Norr funnit att man utifrån filmmaterialet ansåg att tacklingen träffade huvudet. Detta har han och hans domarekollegor inte kunnat konstatera efter granskning av samma material”, skriver Disciplinnämnden i sin dom.

Albin Eklund får med andra ord spela ishockey och utöva annan idrott från och med idag.

Läs Disciplinnämndens beslut>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN