HOCKEYETTAN: Från uträknade till gruppledare

Igår kväll kopplade Tyringe greppet om sin kvalgrupp efter seger mot Tranås. Laget som har haft en väldigt motig säsong, leder nu sin grupp efter två spelade matcher och har verkligen givit sig goda förutsättningar för att hålla sig kvar i Hockeyettan.

Alla hockeytokiga supportrar i Tyringe svävar troligtvis på moln just nu. Man har alltså vunnit de två första matcherna i gruppen där man spelar för att hålla sig kvar i Hockeyettan. Efter vinsterna har man skaffat sig en väldigt bra position för fortsättningen i den tuffa gruppen. Laget som haft en väldigt jobbig säsong, har på den senaste tiden börjat hitta rytmen igen och visat att man är i Hockeyettan för att stanna.

Turbulent säsong

Den gångna säsongen har annars inte riktigt gått Tyringes väg. Laget har haft det väldigt tufft både resultat och spelmässigt och många gånger setts som ett lag som sakta men säkert seglade mot division 2. Man har haft otur med skador på nyckelspelare och har behövt använda sig av flera spelare och därav kanske inte riktigt fått den riktiga kontinuitet som behövs i ett lag. Men under den andra delen av säsong har man lyckats värva ihop en hel del klasspelare tillsammans med oprövade kort, som nu den senaste tiden visat att det är väldigt duktiga hockeyspelare.

Lyckade nyförvärv

Bland annat skall man tacka importerna Max och Sam Coatta, samt Jackson Cressey, som alla kommit under andra delen av säsongen och stått för en hel del poäng, samt avgörande insatser. En annan spelare som börjat kvalet väldigt bra, är ingen mindre en Tyringes målvakt Zane Steevs. Kanadensaren som värvades från division 3 laget (!) Lysekil under vintern, efter att han där stått för väldigt imponerande insatser, har visat flera gånger att han håller väldigt hög klass även på division 1 nivå. Att ha fått in lite rutinerade nyförvärv, tillsammans med lite jokrar, verkar ha varit segerreceptet för Tyringe.

Fortsättningen

Även fast Tyringe börjat kvalet bra har man inte säkrat något kontrakt i Hockeyettan ännu. Upplägget innefattar dubbelmöten i gruppen där fyra lag deltar. Man har en match kvar mot Borås och sen vänder det och man möter alla lag igen. Vinner man matchen mot Borås, har man verkligen satt sig förarsätet i gruppen och fortsättningen skulle i så fall se väldigt ljus ut. Fortsätter Tyringe med det spel man visat upp det sista, är det nog mycket som ska till för att man inte ska spela i Hockeyettan även nästa säsong.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN