KLART: Albin Eklund tillbaka i Boden Hockey

Han blev över en natt en av Sveriges mest hatade Hockeyspelare. Efter den friande domen är han nu tillbaka i förningen som vände honom ryggen. Albin Eklund har skrivit ettårskontrakt med Boden Hockey.
-Det känns fantastiskt att få spela med Boden igen. Det ska bli skönt att få visa alla att jag är mer än den där personen som jag blev och blev hatad för över en natt.

Bodens Albin Eklund har gått igenom ett helvete både idrottsmässigt samt personligen. Han blev efter en situation med Västerås Niclas Lehmann en av Sveriges mest hatade ishockeyspelare. Straffet blev stenhårt. Avstängning från all idrottsmässig verksamhet under ett år. Jag fick strax efter domen en exklusiv intervju med Albin som direkt påtalade att det fanns klara brister i domen som han ansåg sig på tok för hård och felaktig.

–Nu har jag läst och det är mycket som inte stämmer, bland annat den “lilla” detaljen där dom skriver att jag meddelat att jag inte velat yttra mig, problemet är att jag inte blivit tillfrågad om att yttra mig.

Att bli avstängd från all idrott under ett helt år var för mycket fel i för att det skulle ses som rimligt.

– Vad jag förstår är det en liten disciplinnämnd som bara är inriktad på ishockey. Då är det för mig helt jävla obegripligt att dom stänger av mig från all idrott resten av 2018. Min första spontana tanke är att dom verkar tro att dom är några sändebud från gud. Som kommer och dömer och säger till folk lite hur som helst. Sa Albin till Hockeybladet då.

Blev senare friad

Faktorn att Albin aldrig fick frågan eller möjligheten att själv yttra sig om situationen som han först beskrev till Hockeybladet.nu var en av anledningarna till att han senare blev friad helt. Även domaren som dömde matchen blev fundersam till den hårda bestraffningen mot Albin.

”Han tycker att det är märkligt att Disciplinkommitté Norr funnit att man utifrån filmmaterialet ansåg att tacklingen träffade huvudet. Detta har han och hans domarekollegor inte kunnat konstatera efter granskning av samma material”, skriver Disciplinnämnden i sin dom.

-Det känns oerhört bra, det är en lättnad att det blev som det blev. Det känns som man har muckat från kåken. Jag har hela tiden gått och hoppats på att domen skulle ändras, så det känns oerhört skönt nu, sa Albin Eklund efter den friande domen till Hockeybladet.nu

Skrivit kontrakt med Boden

Nu är Albin tillbaka i Boden. Han är överens om ett ettårskontrakt med föreningen. Och ser fram emot att få börja med sporten som han älskar mest. Trotsa alla skriverier kring Albin och Boden så var det aldrig något tvivel om att Boden var den enda klubben han ville spela för.

-Hela tiden har jag haft mycket kontakt med klubben, tränare och laget och Boden är en liten stad. Jag har haft möjlighet att spela med juniorlaget men jobbet har kommit lite emellan. Så man springer på varandra mycket i Boden och man har surrat med varandra. Nu fick jag chansen och ville ta den, det känns rätt att försöka igen.

Hur har reaktionerna varit kring det att de blev klart att du signat med Boden igen?

Hittills har det inte varit någon som kommit med några negativa kommentarer, men jag är beredd på att det kommer att komma. Det var ju ett par blåsiga veckor efter jag först blev avstängd. Sen blev det lugnt ett tag innan den friande domen kom var det en del personer som började skicka otrevliga saker från hemliga nummer igen.

Känslan att få komma tillbaka och spela i Boden igen måste vara lite delad efter klubben svek dig, hur känns det?

-Ja men på något sätt har jag kunnat blåsa bort det och jag tänker inte på det som varit om inte någon påminner mig om det. Nu kommer det säkert börja börja koka igen. Men jag har lyckats skaka av mig alt som varit och nu är det bara kul att få vara en del av Boden igen, och jag tycker vi har något väldigt spännande på gång, avslutar Albin Eklund till Hockeybladet.nu

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN