ALBIN EKLUND: ”Känns som man muckat från kåken”

Den 16 februari föll domen mot Bodens Albin Eklund efter tacklingen mot Niclas Lehman. Avstängning från all idrott i ett års tid. Domen överklagades och idag får Albin åter spela ishockey. – Känns som man har muckat från kåken, säger Albin Eklund till Hockeybladet.

Disciplinnämnden totalsågar Disciplinkommitté Norrs hantering av ärendet kring Albin Eklund. I sitt beslut om att ändra domen mot Eklund påvisar nämnden att spelaren inte fick uttala sig. Något Eklund var upprörd över i intervjun med Hockeybladet tidigare i år.

–Nu har jag läst och det är mycket som inte stämmer, bland annat den “lilla” detaljen där dom skriver att jag meddelat att jag inte velat yttra mig, problemet är att jag inte blivit tillfrågad om att yttra mig, sa Albin Eklund till Hockeybladet då.

En oerhörd lättnad

Nu är domen ändrad och från och med idag får Albin åter utöva den sport som han älskar allra mest.

-Det känns oerhört bra, det är en lättnad att det blev som det blev. Det känns som man har muckat från kåken. Jag har hela tiden gått och hoppats på att domen skulle ändras, så det känns oerhört skönt nu.

Hur har vardagen sett ut sen den första domen föll?

-Det har varit lite upp och ner, jag har jobbat på som vanligt med mitt sju till fyra jobb. Sen åkt och tränat på kvällen, umgåtts med vänner och så, sen valde vi att överklaga domen och man har gått runt och väntat på resultatet. Egentligen skulle mötet hållits för två veckor sedan. Men jag har varit i Italien och åkte skidor så därför blev det idag istället.

Hur ser framtiden ut nu, kommer du börja spela igen?

-Jag vet faktiskt ingenting just nu, vi får se. Jag pratar fortfarande mycket med personerna i Boden Hockey, sen om dom vill ha mig eller inte det vet jag inte. Men om jag fortsätter spela ishockey så är det i Boden jag vill spela, jag har inte tänkt flytta någonstans. Jag har fortfarande sug efter ishockeyn, det är den sport jag älskar allra mest.

Boden Hockey valde att stänga av Albin Eklund innan den första domen föll. Ett beslut som ska varit taget av Bodens ordförande och inte av tränare och sportchef. Albin Eklund väljer att inte kommentera frågan om han känner sig sviken av Boden Hockeys tillvägagångssätt kring avstängningen.

-Jag väljer att inte kommentera det, nu vill jag bara känna lättnaden över att domen är ändrad och jag får möjligheten att spela igen.

Hur har den nya domen mottagits uppe i Boden?

-Jag tror inte det är så många som vet om det. Det är klart att dom närmsta vet om det. Annars så är det rätt tyst om det. Till skillnad från förra gången då domen föll, då visste ju media om det innan mig själv. Nu har det i alla fall gått rätt till, avslutar Albin Eklund.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN