VITA HÄSTEN: Erfarne forwarden drar utomlands

Den erfarne forwarden, David Åslin, drar utomlands och Vita Hästenfår klara sig utan honom i kampen om den sista kvalplatsen till SHL.

David Åslin, Vita Hästens erfarne forward drar till tyska andraligan och EC Bad Nauheim, det skriver klubben på sin hemsida. Speltiden har varit sisådär i Vita Hästen och klubben tackar honom för tiden i klubben. Totalt blev det 36 matcher och tio poäng för den erfarne forwarden i Vita Hästen under föregående säsong.

– David har fått en möjlighet att spela utomlands och eftersom hans speltid har varit varierande hos oss känner vi att det blir en bra lösning för båda parter, säger Tony Zabel, tränare och sportchef i Vita Hästen till klubbens hemsida.

Österrike förra säsongen

31-årige Åslin som utöver en kort sväng till Österrike förra säsongen, spelat många år i SHL och Hockeyallsvenskan för en rad olika klubbar.  Nu är alltså nästa steg i karriären spel i Tyskland för forwarden del.

Jakt på kval

Vita Hästen är i praktiken klar för spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong och släpper därmed en lönekostnad i slutet av säsongen.

Vita Hästens får därmed jaga Almtuna, som ligger på en tionde plats i tabellen utan Åslin i laget. Det skiljer sex poäng mellan lagen och båda lagen har sex matcher kvar att spela av serien.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nio + sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN