Malmö och Djurgården går med i jämställhetsprojekt

Malmö och Djurgården går i bräschen för svensk hockey när de ingår ett jämställdhetsprojekt. Nätverket Epos har startats för att hjälpa kvinnor att kunna ta steget att bli tränare eller ledare på elitnivå.

Epos, Equality in memory of Per O Sundström, som var den tidigare vd och delägaren på Sundström Safety. Epos arbetar för allas lika värde. Från hockeyn är det Malmö och Djurgården som ingår i nätverket. Övriga är IFK Göteborg, Djurgården Fotboll, Svenska Skidförbundet längd och Svenska Friidrottsförbundet.

– Vi ser fram emot att jobba med både Djurgården Fotboll och flera andra klubbar och idrotter i Sverige för en mer jämställd idrott. Det ska vara en självklarhet att ges möjlighet att såväl män som kvinnor att lyckas med sina drömmars mål, KG Stoppel, marknads- och tillväxtsansvarig hos Djurgården Hockey.

”Ska kunna förverkliga sina drömmar oavsett bakgrund eller kön”

Målsättningen från Sundström Safety är glasklar. De hoppas att det ska bli lättare för kvinnor att ta steget in roller, där de tidigare varit lägre till antalet. Arbetet mot ett mer jämställt idrottssverige går nu in i nästa fas.

– Epops är ett projekt där vi tillsammans med klubbar och förbund hjälper kvinnliga ledare att ta steget till att bli tränare eller ledare även på elitnivå. Det känns oerhört bra att vara en del av att skapa en miljö där alla känner att de kan förverkliga sina drömmar oavsett vad de har för bakgrund eller kön, säger Ivan Sundström, son till Per och styrelseordförande i Sundström Safety.

Ska hålla i utbildningar

Förhoppningen är att de som valt att gå med i nätverket ska kunna hålla i utbildningar och driva projekt i framtiden. För att kunna öka jämställheten bland tränare och ledare. Redan 2019 drog ett samarbete mellan Sundström Safety och Friidrottsförbundet med liknade agenda. Nu har man tagit nästa steg och här har fler förbund och föreningar nappat.

Vill du veta mer om projektet, läs mer på deras hemsida.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN